Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Nakamoto’yu Bulmak İçin Başlatılan Kampanya Kapsamında 100.000$’dan Fazla Para Toplandı

Yıllardır bulunamayan Satoshi Nakamoto’yu ortaya çıkarmak için yeni bir kitlesel fonlama kampanyası başlatıldı.

Satoshi Nakamoto dünyanın neresinde? 

Hiç kimse Bitcoin’in arkasındaki yaratıcının ya da yaratıcılarının kim olduğunu bilmiyor, yine de bu durum insanların bu yaratıcının ya da yaratıcılarının kim olabileceği hakkındaki spekülasyonlarını durdurmadı. Bir erkek mi yoksa bir kadın mı? Kendi başına çalışan bir insan mı yoksa insanlar mı? Hiç kimse emin değil ve bu yüzden gerçeği bulmak için yeni bir kampanya başlatıldı.

Rusya’nın Boomstarter’ında kitlesel fonlanmakta olan kampanya, Estonyalı kripto tutkunu ve yatırımcısı olan German Neff tarafından başlatıldı. Neff özgeçmişinde son üç yıldır Nakamoto hakkında bilgi topladığını belirtiyor. Kendisi ayrıca #FindSatoshi etiketinin de kurucusu. Bu, Nakamoto’nun anlaşılamamış nedenlerini bilmek isteyen bir topluluk ve Neff de bunu ortaya çıkarmak üzere olduğumuza inanıyor.

Neff’e göre kripto para ekonomisi şuanda kırılgan bir denge durumunda. Daha büyük bir ilerleme için Neff, bu kripto yaratıcısının ya da yaratıcılarının bulunmak zorunda olduğuna inanıyor ve ayrıca ekliyor:

Kripto para dünyasının, kripto paranın küresel bir sahtekarlık olmadığına emin olmaya ihtiyacı var.

Neff, Bitcoin’in ilk etapta neden yaratıldığını sorguluyor. Bir insan ya da bir grup insanlar tarafından bilim için mi yapıldı? Yoksa büyük bir şirket bütün para transferlerini kontrol etmek için mi yarattı? Ya da gerçekten parasal özgürlük adına gerçekleştirilen bir buluş muydu? Kim bir milyondan fazla Coin’e sahip? Kim bir gecede bütün piyasayı çökertebilir? Neff, kripto topluluğunun bu soruların cevaplarını bilmeye hakkı olduğunu düşünüyor.

Fon yayınlandığı andan itibaren 7.1 milyon Rus rublesi topladı, bu da $100.000’dan fazla bir miktar demek. Aranan toplam rakam ise 15 milyon ruble. Fon şu ana kadar 1543 insan tarafından desteklendi.

Kampanya Nakamoto’nun bulunmasının sadece ortak çabalarla başarılabileceğini belirtiyor.

Biz, Birleşik Devletler’deki, Japonya’daki ve ayrıca Avrupa’daki bağımsız dedektif bürolarından Satoshi Nakamoto’nun araştırılmasını istemek niyetindeyiz.

Soruşturmayı yürütmek için dünyanın çeşitleri yerlerinden bürolar seçildi. Neff’e göre toplanan paralar bu bürolar arasında eşit olarak paylaştırılacak. Soruşturmada kesin sonuca ulaşan büroya ise bonus verilecek.

Peki sonra ne olacak? 

Bitcoin gerçek anlamda merkeziyetsiz bir kripto para birimi. Bu kadar popüler olmasının sebeplerinden biri de onu kontrol eden bir kişinin ya da varlığın olmaması.

Fakat, topluluk Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu bulamazsa ardından ne olacak? Bitcoin yaratıcısının ya da yaratıcılarının kim olduğu bilinmeden bu kadar uzun süre varlığını sürdürdü, ve bu da  insanların inandıkları şeye arkasında ne olduğunu bilmeye gerek duymadan değer verdiklerini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment