Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Dipleri Görmeye Devam Ediyor, Ethereum Tepetaklak

Ethereum (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH), EOS, ve Cardano (ADA) için bu yıl hiç de iyi gitmiyor. Adı geçen bütün bu kripto paralar 2018 yılı içerisinde oldukça ciddi değer kayıplarına uğradılar.

İnsanoğlu için oldukça sıcak bir yaz mevsimi yaşanırken kripto paralar için kış çoktan gelmiş gibi görünüyor. Piyasaya şöyle bir bakacak olursak toplam hacim 200 milyar doların altına düşmüş durumda.

Bitcoin (BTC) bir kez daha 6000 dolar altına dalarken şu sıralarda bu seviyenin hemen üstünde duruyor. Fiyatının 6050 dolara düştüğü gün %6,5’lik bir düşüş yaşamış ve dengeyi yakalamıştı. Ticaret hacmi ise 6,6 milyar dolardan 5 milyar dolara düştü.

Ethereum Resmen Tepetaklak Oldu

Ethereum (ETH) %17,5’lik destansı bir düşüş yaşayarak 265 dolardan işlem görmeye başladı. Böylece 2017 ortasındaki fiyat aralığına geri döndü. Geçtiğimiz hafta boyunca ETH, piyasa hacmi yaklaşık olarak 15 milyar azaldığından %35 oranında değer kaybetti. Yaklaşık olarak %50’lik bir düşüş ile Ethereum 500 dolardan bu seviyelere kadar inmiş oldu. Geçtiğimiz yılın Eylül ayından bu yana 200 dolar seviyelerine hiç inmeyen Ethereum’un savunucuları bunun sebebinin piyasaya sürülen ICO projeleri olduğunu dile getirdi.

Piyasada bulunan bütün altcoinler hüsrana uğrarken %20’ye yakın değer kaybı ile Cardano (ADA) en ağır darbeyi alan isim oldu. Cardano’nun ardından ise yaklaşık olarak %14-16 değer kayıpları ile Bitcoin Cash (BCH), XRP ve EOS geliyor.

Durgunluğun devam ettiği Ağustos ayında kripto para piyasası soğuk duş etkisine maruz kaldı. İlk yirmi gün içerisinde %20’nin üzerindeki değer kayıpları ile altcoinler oldukça ciddi değer kayıplarına uğradılar.

Şu anda piyasaya şöyle bir bakacak olursanız ilk 100’de yer alan hiçbir kripto parayı yeşil göremeyeceksiniz. Sabit koin (Stablecoin) olan Tether, Dai ve TrueUSD bile şu anda kırmızı renklere bürünmüş durumdalar.

Toplam kripto para pazar hacmi ise birkaç saat önce 2018’in en düşük seviyesi olan 189,6 milyar dolar seviyesine gerilemişti. Son 15 saatte 30 milyar dolarlık bir zarara uğrayan piyasa hacmi, haber yazım saatiyle 193,6 milyar dolar seviyelerinde duruyor. Kripto para topraklarında işler hala oldukça riskli görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment