Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin 10 Bin 900 Dolara Yükseldi: Sebep USDT mi?

Bitcoin fiyatı bugün öğleden sonra gelen USDT haberinin ardından hızla yükselmeye başladı. Günün büyük bir kısmını 10,700 dolar altında geçiren Bitcoin an itibarıyla 10,900 dolara kadar yükseldi.

Kripto para piyasası bugün sabah saatlerinden itibaren yukarı yönde hareket etmeye başladı. Piyasanın toplam değeri dün bu saatlerde 348 milyar dolarken an itibarıyla 358 milyar dolar seviyesinde. Bu sırada lider kripto para Bitcoin de 10,900 dolara kadar yükseldi ve 11 bin dolar seviyesini zorlamaya devam ediyor.

bitcoin-btc-fiyati-neden-yukseldi-usdt

Bitcoin Fiyatı Neden Yükseldi?

Bitcoin fiyatının bugün özellikle 14:00 sularında yükselmeye başladığı söylenebilir. Bu tesadüfi bir zamanlama olabileceği gibi USDT cephesinden gelen haberle de açıklanabilir gibi görünüyor.

Dünyanın en büyük sabitkoin (stablecoin) üreticisi Tether dün Tron ağından Ethereum ağına büyük çaplı bir geçiş yapacağını duyurdu. Dün yapılan duyuruda 15 Eylül günü Ethereum ağına 1 milyar adet USDT tokenının aktarılacağı açıklandı.

Tether bugün öğleden sonra bu işlemi yaptı ve hazinesinden 1 milyar adet USDT çıkardı. Bitfinex ve Tether CTO’su Paolo Ardoino yapılan bu işlemin sıradan bir swap işlemi olduğunu hatırlattı. Dolayısıyla Tether bu işlem sırasında yeni USDT üretmedi. Fakat Tether’ın böyle bir swap işlemi yapacağından haberdar olmayan yatırımcılar, bunu yeni bir rallinin başlangıcı olarak yorumlamış olabilirler. Bu Bitcoin fiyatının neden 1 saatten kısa bir süre içerisinde 200 dolar yükseldiğini açıklar.

tether-usdt-bitcoin

Yarınki Toplantıya Dikkat

Bitcoin fiyatı bugünkü USDT haberiyle harekete geçmiş olabileceği gibi yarınki toplantıdan da etkilenmiş olabilir. Federal Açık Piyasa Komisyonu yarın birkaç hafta aradan sonra yeniden bir araya gelecek. Bu toplantıda Fed’in izlediği para ve enflasyon politikaları masaya yatırılacak.

Fed Başkanı Jerome Powell geçen haftalarda katıldığı Jackson Hole konferansında enflasyon oranının artmasına müsaade edebileceklerini söyleyip enflasyon hedeflerinin %2 olduğunu açıkladı. Federal Açık Piyasa Komisyonu, Powell’in bu açıklamalarının ardından ilk kez bir araya geliyor. Dolayısıyla bu toplantıda konuşulacak konuların hisse, emtia ve kripto para piyasalarını etkilemesi mümkün olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment