Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin “Büyük Bir Düşüş” Beklenmiyor

Yaşadığı düşüş ardından umut verici bir toparlanma göstererek fiyatını 10.600 – 10.900 dolar bandına taşıyan Bitcoin, akıllara “yükseliş sürecek mi” sorularını getirdi.  Willy Woo ve birçok uzman isim, Bitcoin’in eylül başındakine benzer bir düşüş göstermesinden korkan yatırımcının içine su serpecek açıklamalar yaptı. 

Eylül ayının ilk yarısını düşüşler ve kırmızı grafikler ile atlatan Bitcoin bu haftaya, yatırımcılarını ve piyasa takipçilerini umutlandıracak şekilde başladı. Son 7 gün içinde %5 oranına yakın bir artış gösteren Bitcoin, şu an 10.860 dolardan işlem görüyor. Son 24 saatte fiyatını 10.800 doların üzerine çıkarmayı başaran lider koin, yaklaşık 10 gün önce 2 bin dolara yakın değer kaybı yaşadı. 12 bin dolar direncinden, 10 bin doların altına düşen Bitcoin fiyatı toparlanma gösterirken; hem piyasa takipçileri hem de yatırımcılar yeniden böyle bir düşüş yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyorlar.

Uzmanlar Ne Diyor?

Willy Wo, Bitcoin fiyatının düşmesi ile bunu bir alım fırsatı gören kullanıcıların arttığına işaret ederek artık bu alım-satım ile el değiştirme döngüsünün tamamlandığını söyledi. Bitcoin grafiklerinin önümüzdeki hafta da tırmanışta olabileceğine değinen Wo, olağanüstü bir çakılma yaşanmayacağını savundu.

bitcoin-dusus
Willy Woo’nun paylaştığı, el değiştirme döngüsünün tamamlandığını gösteren grafik.

Sosyal medyada Crypto Michael adı ile bilinen Hollandalı trader Michael van de Poppe ise Bitcoin için destek bölgesini 10.350 dolar ve aşılması gereken kritik değeri de 10.700 dolar olarak belirledi. Poppe, BTC fiyatının destek seviyesinin üzerinde kalmayı başarması halinde hedefin 11.000 – 11.200 dolar aralığı olduğunu vurguladı.

Twitter’da 50 binden fazla takipçiye sahip NebraskanGooner adı ile bilinen Bitcoin traderı bir grafik paylaşarak, BTC hareketlerini gözlemleyeceği bölgeleri gösterdi. Trader, Crypto Michael ile benzer olarak kısa zaman zarfında boğa piyasası gözlemlenebilecek seviyelerin 11.200 – 11.400 dolar aralığı olduğunu ileri sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment