Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

MicroStrategy 250 Milyon Dolarlık Bitcoin ile Yetinmiyor

Ağustos ayının ilk yarısında enflasyona karşı 250 milyon dolarlık Bitcoin aldığını yaptığını açıklayan MicroStrategy dijital varlık yatırımlarını arttırmak istediğini açıkladı. 

Temmuz sonunda “enflasyona karşı Bitcoin yatırımı” planını açıklayan ticari bilgi toplama şirketi MicroStrategy, yaklaşık 21.500 adet Bitcoin alımı gerçekleştirdiğini duyurdu. CEO Michael J. Saylor, Bitcoin’in bağımsız bir değer saklama aracı olduğunu belirtti ve milyar dolarlık şirket MicroStrategy bu yatırımla birlikte kurumsal anlamda Bitcoin’e yatırım gerçekleştiren ilk firma oldu. Yaşanan bu gelişmelerin ardından şirketten bir Bitcoin hamlesi daha geldi.

Bitcoin Şirketin Hazine Rezervi için Ana Varlık Olarak Belirlendi

MicroStrategy, 11 Eylül’de gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında Bitcoin’i birincil rezerv varlığı olarak belirleme kararı aldı. Şirket, dün ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yaptığı bildiri ile yakın zaman aralığında daha fazla Bitcoin alabileceğinin sinyallerini verdi. Bildiri kesin olarak bir Bitcoin yatırımını işaret etmese de, şirketin yaşanan düşüşe rağmen Bitcoin’e olan inancını kaybetmediğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

MicroStrategy Ardından Birçok Kurum Bitcoin’e Yöneldi

NASDAQ-100’de listelenen şirketlerden biri olan ABD merkezli MicroStrategy’nin enflasyona karşı Bitcoin’e güvenmesi ve harekete geçerek 250 milyon gibi yüksek sayılabilecek bir meblağda yatırımda bulunması diğer şirketleri de hareketlendirdi. MicroStrategy’nin ardından Kanada merkezli yazılım şirketi Snappa da, şirketin nakit rezervlerinin %40’ının BTC yatırımı için ayrıldığını duyurdu.

Uzmanlara göre hem enflasyondan hem de doların değer kaybından kaçmak isteyen daha çok şirket ilerleyen günlerde Bitcoin’i tercih edebilir ve kurumsal yatırımcının kripto para dünyasına geçişi hızlanabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment