Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kurumların Bitcoin’e Geçişi Hızlandı: Yazılım Firması, Bitcoin’i Tercih Etti

Bitcoin eşler arası bir elektronik para sistemi olarak piyasaya sürülse de bunun şu an ulaştığı noktanın çok ama çok farklı olduğu bilinen bir gerçek. BTC, sahip olduğu sınırlı arz ve devamlı olarak akış modelinin azalması sayesinde enflasyona karşı bir sigorta, bir kurtuluş yolu olarak görülmekte. Kısa sürede iki şirketin nakit rezervi olarak BTC yatırımı yapması da bunu kanıtlıyor.

Önce MicroStrategy, Şimdi Snappa!

İlk olarak MicroStrategy firması tarafından Ağustos ayının ilk haftalarında verilen haber, şimdi ise yazılım devi Snappa’dan gelen haber BTC‘nin sektördeki yerini iyice sağlamlaştırdı. MicroStrategy toplamda 250 milyon dolarlık bir Bitcoin yatırımı yaptığını açıklamıştı. MicroStrategy bunu yaparak nakit rezervi olarak BTC seçen ilk halka açık şirket olarak tarihe geçti.

Bu olayın üzerinden yaklaşık 13 gün geçmesinden sonra ise şimdi benzer bir haber Kanada merkezli yazılım şirketi Snappa’dan geldi. Snappe tarafından bugün yayınlanan duyuruda şirketin nakit rezervlerinin %40’ının Bitcoin yatırımı olarak ayrıldığı belirtildi.

“Bitcoin Satmayı Düşünmüyoruz”

Snappa, MicroStrategy kadar büyük olmasa da yedi kişilik startup firmasının attığı bu adım aslında büyük bir gelişmeyi ve değişimi temsil ediyor. Snappa yetkililerinin yaptığı açıklamada devamlı olarak “coin biriktirmeye” devam ettikleri ve “yakında satmayı” düşünmedikleri ifadesi dikkat çekti. Kurucu ortak Christopher Gimmer, Bitcoin’in yükseliş tahminlerinde haklı çıkmaları durumunda nakit rezervlerinin bu kısmını çok faydalı kullanmış olabileceklerini vurguladı.

Snappa’nın bu hareketi daha birçok benzer yatırımın öncüsü olabilir. BTC, enflasyona karşı sergilediği direnç ile kesinlikle kurumların dikkatini çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment