Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX’den DeFi Yatırımcılarını Sevindirecek Yeni Kontrat!

Kripto para ve blockchain ekosistemine çok hızlı bir giriş yapan FTX kripto para borsası, aynı kendisi gibi sektöre çok hızlı dalan DeFi projeleri için eşi benzeri olmayan bir vadeli işlem endeksi piyasaya sürdü.

FTX tarafından yapılan açıklamada merkeziyetsiz kripto para borsası Uniswap üzerinde yer alan top 100 likidite havuzu yani DeFi projesini temel alan bir vadeli işlem kontratının piyasaya sürüldüğü belirtildi. Barbuda merkezli platformun CEO’su Sam Bankman-Fried konu hakkında verdiği demeçte kullanıcı tabanından DeFi sektörüne yönelik ciddi ve geniş bir talep gördüklerini belirtti.

DeFi Yatırımı Daha da Kolaylaştı

Söz konusu vadeli işlem endeksi yatırımcıların geleneksel bir kripto para borsasını kullanarak oldukça yeni olan bir alana yatırım yapabilmesini sağlayacak. Tarih açısından yeni olmasa da kullanım ve tanınırlık açısından birçok yatırımcı için yeni olan Uniswap üzerindeki DeFi ürünlerine ulaşım da böylelikle kolaylaşmış olacak. Kullanıcılar söz konusu yatırım için kaldıraç seçeneğini de kullanabilecekler.

Bankman-Fried açıklamasının devamında kullanıcıların “100 kere Gas ücreti ödemek yerine direkt olarak 100 önde gelen piyasaya yatırım yapabileceğini” ifade etti. Uniswap borsasına yönelik artan talep, borsanın Ağustos ayındaki hacminin rekor kırmasını sağlamıştı. Temmuz ayı rekorunu Ağustos ayının ilk iki haftasında geçmeyi başaran Uniswap‘ın bu duyuru ile daha da fazla talep göreceği ise kaçınılmaz gibi gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment