Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aave, Elektronik Para Kuruluşu Lisansı Almayı Başardı

Depolama hizmetine sahip olmayan merkeziyetsiz kredi protokolü Aave’nin İngiltere merkezli kuruluşu, uzun süredir uğraştığı Elektronik Para Kuruluşu (EMI) lisansını almayı başardı. 

The Block tarafından aktarılan bilgilere göre Aave Limited‘ın lisansı 7 Temmuz tarihinde İngiltere’nin finansal regülatörü Mali Tutum Otoritesi (FCA) tarafından onaylandı. Bu lisans ve yetki sayesinde Aave Limited’ın İngiltere içerisinde dijital para alternatifleri veya ödeme hizmetleri sunma imkanına sahip olacağı biliniyor.

Aave, İngiltere’ye Açılıyor

Kurucu ve CEO Stani Kulechov konu hakkında yaptığı açıklamada başvurunun ilk olarak 2018 yılında yapıldığını ve bunun için uzun uğraşlar verildiğini vurguladı:

“Amaç Aave ekosisteminin ödeme hesaplarına erişebilmesini ve kullanıcıları DeFi sektörüne çekebilmesini sağlamaktı. Elektronik Para Kuruluşu aslında Coinbase ve Revolut’un Avrupa içerisinde elde ettiği yetkiyle aynı. Bu çoğunlukla yeni kullanıcıları zamanla Aave ekosistemine ve DeFi dünyasına çekmeye yardımcı olacak.”

Aave’nin ilk olarak İngiltere içerisinde pilot uygulama gerçekleştirileceği ve daha sonra başarılı olması durumunda bütün Avrupa bölgesine genişlemeyi hedeflediği vurgulanıyor. Kulevcoh da açıklamasının devamında bunu birinci ağızdan doğruladı.

Dünya itibari paradan tamamen dijital paraya ve doğal olarak kripto para ekosistemine kaymakta. Kripto para sektörünün kendi içerisindeki devrimlerden birisi olan DeFi alanının en büyük öncülerinden olan Aave de bu adımıyla kesinlikle hem itibari para hem de dijital para aşamalarında 1-0 öne geçmiş oldu.

Aave Protocol bu açıklamalar doğrultusunda yakında Avrupa içerisinde de benzer bir lisans alabilir gibi gözüküyor. Aave protokolünün kripto parası LEND, daha önce elde ettiği yükseliş ile yatırımcıların paralarını katbekat arttırmasını sağlamıştı. 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment