Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Changpeng Zhao’dan DeFi Projeleri Hakkında Uyarı!

Binance kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao, son günlerin popüler furyalarından merkezsiz finans (DeFi) uygulamaları hakkında önemli bir açıklamada bulundu. CZ, birçok DeFi projesinin yakında “YAM Finance’in yaşadığı kaderin aynısını yaşayacağını” vurguladı.

YAM Finance geçtiğimiz haftalarda tam anlamıyla piyasayı kasıp kavurmuştu. Piyasaya sürüldüğü gün yükseliş rekoru kıran ve saatler içerisinde 400 milyon dolarlık likidite elde eden YAM, tek bir kod hatası yüzünden aynı gün havlu attı. YAM Finance’in ikinci versiyonunun piyasaya sürüleceği belirtilse de piyasaya çıktığı gün dibi gören proje birçok yatırımcının aklında korku yarattı.

Binance CEO’su Uyardı: Sürüyü Takip Etmeyin

CZ, “sürünün takip edilmemesi” gerektiğini belirterek seçim yapmadan önce araştırma yapılması gerektiğini vurguladı. Yatırımcılara yaptıkları hareketlerin sorumluluğunu alma çağrısında bulunan CZ, Twitter’daki takipçilerinden de destek aldı.

Uzmanlar ise DeFi projelerinin hala sonunun gelmemiş olabileceğini düşünüyor. 2017 yılının ICO patlaması da benzer süreçlerden geçmiş ancak bunu bitiren yasal durumlar olmuştu. ABD’nin finansal regülatörü SEC ve buna benzer kurumların açtığı davalardan sonuç alması, ICO’ların tam anlamıyla sonunu getirdi.

DeFi projeleri için benzer bir sürecin ne zaman başlayacağı ise merak ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment