Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huawei ve Pekin, Blockchain Projesi için Bir Araya Geldi

Pekin yerel yönetimi “akıllı şehir altyapısı” projesi için Huawei Cloud Blockchain ile iş birliği yapmaya hazırlanıyor. Bu sistemle belediyeler arası paylaşımın yanı sıra vatandaş için de birçok yenilik getirilmesi planlanıyor.

Dünyanın teknoloji devlerinden Huawei ile Pekin Belediyesi, kentsel yönetişim alanında kullanılmak üzere bir blockchain sistemi geliştiriyorlar. Huawei destekli blockchain adımı, Pekin’in akıllı şehir projesinin bir parçası olarak planlanıyor. 24 Ağustos’ta yayınlanan rapora göre, yeni blockchain sistemi belediye hizmetlerini geliştirmek ve Pekin’deki iş ortamını desteklemek amacıyla kullanılacak. Akıllı şehir altyapısı için araştırılan diğer teknolojilerin arasında 5G, yapay zeka ve bulut bilişim gibi sistemler de bulunuyor.

Şehir hayatını modernleştirmeyi ve devlet işlerini dijitalleştirmeyi hedefleyen Pekin Belediyesi; blockchain gibi teknolojilerin bu hedefe ulaşmayı kolaylaştıracağını düşünüyor. Bunun yanı sıra açıklanan en son raporda dijital yuan denemelerinin küçük bir bölgeyle sınırlandırılmasına karar verilmiş olsa da, Çin hız kesmeden dijital para ve blockchain dünyasındaki atılımlarına devam ediyor.

Blockchain Sistemi, Her Kesim için Birçok Yenilik Vadediyor 

Huawei ve Pekin Belediyesi ortaklığıyla yaıplan çalışmaların 2019 yılında başladığı biliniyor. İkili ilk adım olarak şehre bağlı 50 belediye arasındaki paylaşımı ve büyük ölçekli verilerin yönetimini desteklemesi için bir çalışma yaptılar. Fakat blockchain sisteminin vadettiği yenilikler bununla sınırlı kalmadı.

Planlanan blockchain sistemi yönetişim alanının yanı sıra; vatandaşların başkanlık ofisi ile iletişimini desteklemek, park hizmetleri, sağlık hizmetleri ve su, gaz, elektrik gibi kamu hizmetlerinin sağlanması yönünde yenilikçi öneriler sunuyor. Pekin hükümeti de yaptığı açıklamada yeniliklerin yalnızca yönetim kısmında kalmayacağını ve halkın, bu yeni sistemden doğrudan yararlanabileceğini destekledi.

Huawei’nin bu sistemdeki rolü ise kendi tescilli Huawei Bulut Blockchain teknolojisi ile Pekin yönetimine destek olması. Huawei’nin sistemi, eş zamanlı işletme ve geri dönüş mekanizması gibi birçok teknik konuda Pekin’e yardım sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment