Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DeFi Projeri Ethereum İşlem Ücretlerini Arttırıyor

Son zamanlarda kripto para piyasasını sallayan DeFi çılgınlığı, Ethereum (ETH) işlem ücretlerini arttırdı. ETH tabanlı Maker (MKR), Aave (LEND), Curve Finance (CRV), Synthetix (SNX) ve Compound (COMP) projelerine yönelen yatırımcılar, Ethereum ağındaki işlem ücretlerinin yükselmesine sebep oldu.

Kısa zamanda yatırımcısına büyük kâr sağlayan Maker, Aave, Curve Finance, Synthetix ve Compound DeFi projeleri Ethereum ağını kullanıyor. Ethereum tabanlı bu beş DeFi projesine artan ilgi, ETH ağındaki işlem ücretlerinin yükselişe geçmesine sebep oldu. DeFi’lerin işlem hareketliliği arttıkça ETH ağındaki işlem ücretleri de artıyor. DeFi projelerindeki toplam para miktarı 6 milyar doları aşmışken bunun 5 milyar dolarlık kısmı Maker, Aave, Curve Finance, Synthetix ve Compound kaynaklı.

Kendi Rekorunu Kırdı

Ethereum ağındaki ortalama işlem ücreti en yüksek 2018 yılında 4.55 milyon dolar olarak kaydedilmişti. Geçtiğimiz hafta 12 Ağustos günü Ethereum ağında günlük toplam işlem ücreti 6,87 milyon dolara ulaşarak iki yıllık rekorunu kırdı. Bundan yalnızca bir gün sonra ETH ağında günlük toplam işlem ücreti 8,61 milyon dolara ulaşarak kendi rekorunu yeniledi.

DeFi Projeleri Balinalara Kalabilir

Gün geçtikçe artan işlem ücretlerini karşılayamayan bireysel ETH yatırımcıları, DeFi projelerini balinalara bırakabilir. Coinmetrics’in raporuna göre; yatırımcıların Ethereum ağında yaşadığı yoğunluk, işlemlerin gecikmesine sebep oluyor. Ethereum ağında gecikme yaşamak istemeyen yatırımcı, madencilerin işlemlerine öncelik tanıması için daha fazla işlem ücreti ödüyor. Bu nedenle ağdaki işlem ücretleri giderek yükseliyor.

Artan işlem ücretleri madencilerin daha çok kazanmasını sağlasa da işlem yaptırmak isteyen yatırımcının daha fazla para ödemesine neden oluyor. Ethereum ağındaki ortalama işlem ücreti arttıkça, ağ üzerinden kullanıcılara sunulan uygulamaların, oyunların ve dijital koleksiyonların kullanım maliyetleri dd yükseliyor. Bireysel kullanıcılar artan işlem ücretini ödemekte balinalarla yarışamaz seviyeye gelirse DeFi projelerinden uzaklaşabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment