Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Sıradaki Hedef 13 Bin Dolar mı?

Bitcoin geçtiğimiz hafta yakaladığı yükselişi sürdüremedi ve dün itibarıyla 12 bin dolar bandının altına düşerek 11,700 dolar sularından işlem görmeye başladı. Bu düşüşün sebebi olarak kısa vadede kar elde etmek isteyen yatırımcılar gösteriliyor. Uzmanlar, sosyal medya üzerinden, BTC’nin kendini toparlayacağına ve Bitcoin fiyatının yükselebileceğine dair açıklamalarda bulundular.

Hafta başında yaklaşık olarak %6 oranında bir düşüş gören Bitcoin (BTC), 11.500 bandına kadar gerilemişti. Fakat kendini biraz toparlayıp 11.800 bandına kendini atmayı başarsa da, piyasa genelinde “Bitcoin düşecek mi” sorularını beraberinde getirdi.

Piyasadaki çoğu analist BTC’nin yeniden 12 bin dolar barajının üzerine çıkma koşulunun, bir süre 11,700 – 11,800 dolar bandında kalmak olduğunu düşünüyor. Bazı analistler Bitcoin’in grafiklerde üçgen hareketini tamamlayarak bir sonraki iyimser hedefin 13 bin dolar barajı olduğunu söylüyor. Bazıları ise biraz daha ileri giderek tamamlanan üçgenden sonra, 11,700 bandının altına düşmezse BTC için sonraki üçgen tepesinin 14 bin doları göreceğini tahmin ediyorlar.

Bitcoin Yükselişi için Olumlu Sinyaller Devam Ediyor

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju’ya göre, marttaki koronavirüs kaynaklı ekonomik kaos ortamı Bitcoin’i de etkiledi. Pandemi sürecinin başında insanlar ellerindeki BTC’leri satmaya başladı ve fiyat 4 bin dolara kadar düştü. Şu ana baktığımızdaysa borsalardaki BTC miktarının azaldığına dikkat çeken Ki, insanların Bitcoinlerini cüzdanlarında tutmaya başladığını söylüyor. Bu, bazı yatırımcıların BTC ile aktif işlem yapmayı bıraktıkları ve  HODL moduna geçtikleri şeklinde yorumlanabilir. Bitcoin sahiplerinin HODL moduna geçmesi, Bitcoin yatırımına olan inancın hala devam ettiğini gösterir ve bu da koinin geleceği için olumlu bir imaj çizmekte.

Stok-akış (S2F) modelini Bitcoin için uyarlamasıyla tanınan PlanB de sosyal medya hesapları üzerinden Bitcoin’in güncel durumu için yorumlarda bulundu. PlanB Bitcoin’in 200 haftalık hareketli ortalamasının şu an 6,400 dolar civarında olduğunu ve aylık kapanışın daha önce hiç aylık seviyenin altına düşmediğini söyledi. PlanB ayrıca BTC hareketli ortalaması yükselişinin de devam ettiğini vurguladı. Ünlü analist sosyal medya üzerinden yaptığı önceki açıklamalarda da, Bitcoin’in 2021 sonundaki hedefinin 100 bin dolar olduğunu söylemişti. PlanB, Bitcoin ağındaki üretim hızının azalmasına karşı BTC’ye duyulan talebin artmasının, Bitcoin fiyatında hızlı bir yükselişe yol açacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment