Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistten Bitcoin Yorumu: Boğa Piyasasındayız

Bitcoin fiyatı dün 12,200 doların altına düşüp 11,700 dolara kadar geriledi. Bitcoin yatırımcıları şimdi BTC’nin yeniden 12,000 dolara çıkıp çıkmayacağını merak ediyorlar. Ünlü bir analistin Bitcoin yorumu, şu anda boğa piyasasında olduğumuz ve BTC’nin yeniden yükselişe geçeceği yönünde.

Stok-akış (S2F) modeliyle tanıdığımız PlanB dün Bitcoin fiyatı ile ilgili yeni bir gönderi paylaştı. Bitcoin fiyatının önümüzdeki aylarda hızlı bir şekilde yükseleceğini düşünen PlanB Bitcoin’in şu an için gayet iyi durumda olduğunu söylüyor. PlanB’nin Bitcoin yorumu şu anda bir boğa piyasasında olduğumuzu gösteriyor.

Bitcoin İçin Hedef Fiyatı 100 Bin Dolar

Altın gibi emtialar için kullanılan S2F modelini Bitcoin’e uyarlayan ve bu sayede hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaşan PlanB; Bitcoin fiyatının önümüzdeki yılın sonuna dek 100,000 dolara çıkabileceğini düşünüyor. Ünlü analist; Bitcoin ağındaki üretim hızının azalması ve Bitcoin’e duyulan talebin artması ile birlikte fiyatın hızla yükselmeye başlayacağını düşünüyor.

PlanB’nin Bitcoin için özel olarak geliştirdiği S2F modeli tam olarak ne kadar geçerli henüz bilemiyoruz. Bitcoin bundan yalnızca 11 yıl önce geliştirildiği için BTC’nin fiyatına dair yeteri kadar fazla veri yok. Bu veri eksikliği, S2F modelinin geçerliliğinin kesin bir şekilde teyit edilememesine yol açıyor. Fakat PlanB sosyal medya hesabından sık sık gönderi paylaşıp bu modeldeki güncel görünümün ne durumda olduğunu açıklıyor. PlanB’nin bu paylaşımları genelde S2F modelinin hala sorunsuz bir şekilde işlediğini gösteriyor.

Boğa Piyasasına Girdik mi?

Bitcoin fiyatı 2 gece önce hızla yükselmeye başladı ve 12,200 dolara kadar yükseldi. Fakat Bitcoin tıpkı 10 Ağustos günü olduğu gibi dün de bu seviyeyi muhafaza edemedi ve 11,700 dolara kadar geriledi. Fakat PlanB’ye göre Bitcoin fiyatındaki bu küçük çaplı düşüş için endişelenmeye gerek yok. Çünkü Bitcoin’deki güncel görünüm şu anda bir boğa piyasasının içinde olduğumuzu gösterir nitelikte. PlanB boğa piyasasının içinde olduğumuzu aşağıdaki şu grafiği paylaşarak duyurdu.

PlanB’nin Bitcoin grafiği. Bitcoin’in göreceli güç endeksi 64 seviyesinde, Kaynak

Yukarıdaki grafiği gören kripto para takipçileri, Bitcoin’in anlık görünümünün 2012 ve 2016 tarihlerindeki halving dönemlerini anımsattığını fark ettiler. Bitcoin fiyatı bu iki halving sonrasında da hızla yükselmeye başladı. Bitcoin Mayıs 2020’de yapılan halving sonrasında da geçmişteki halvinglere benzer şekilde yükselecek mi, merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment