Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fiyatları Neden Düşüyor, Uzmanlar Ne Diyor?

Bitcoin, Ethereum, XRP gibi kripto paralar geçtiğimiz güne kıyasla küçük çaplı düşüşler yaşadılar. Kripto para piyasasının toplam değeri azalmaya devam ederken yatırımcılar kripto para fiyatlarını neden düşüyor, merak ediyorlar.

Bitcoin ve Ethereum (ETH) fiyatları bundan 24 saat öncesine kıyasla neredeyse %5 oranında düşmüş durumdalar. Buna kıyasla XRP fiyatına baktığımızda ise düne kıyasla neredeyse %10’luk bir düşüş görebiliyoruz. Bitcoin Cash, Chainlink gibi altkoinlerin de oldukça ağır darbeler aldıklarını söylemek mümkün.

Kripto Para Fiyatları Neden Düşüyor?

Kripto para piyasasının toplam değeri bundan 1 hafta öncesine kadar 345 milyar dolar seviyesindeydi. Piyasadaki bu düşüşün büyük ölçüde Rusya’dan gelen aşı haberi yüzünden kaynaklandığı düşünülüyordu. Altın fiyatlarının bu aşı haberinin ardından düşüşe geçmesi kripto para piyasasında da yankı buldu.

Kripto para piyasasının yeniden toparlanması ve değer kazanması çok uzun sürmedi. Aşı haberinin ardından kısa süre içerisinde büyümeye başlayan piyasanın 17 Ağustos’taki toplam değeri 386 milyar dolara kadar dayandı. Kripto para piyasası böylece yalnızca birkaç gün içerisinde 40 milyar dolar büyümüş oldu.

Bu sırada altın haberiyle birlikte düşüşe geçen ve 11,200 dolara kadar gerileyen Bitcoin fiyatı 12,200 dolara kadar yükseldi. Bitcoin ile birlikte 380 dolara kadar düşen ETH; inanılmaz bir grafik çizerek 440 dolara kadar çıktı fakat ardından 408 dolara kadar geriledi. Tüm bunlar yaşanırken XRP de birçok yatırımcıyı umutlandırdı ve 0.31 dolara kadar yükseldi. Fakat önündeki direnişi kıramayan XRP fiyatı daha sonra 0.289 dolara düştü.

Bazı uzmanlar kripto para piyasasında yaşanan bu düşüşün küçük bir düzeltme olduğunu, bunun uzun ömürlü bir düşüş olmadığını düşünüyorlar. Peki yatırımcılar kripto para fiyatları neden düşüyor bunu merak ederken, uzmanlar ne diyorlar?

Piyasa Yeniden Yükselişe Geçecek mi?

Bazı uzman isimler kripto para piyasasının kısa süre içerisinde yeniden yükselişe geçeceğini düşünüyorlar. S2F modeliyle tanıdığımız PlanB, bugün sabahki yazımızda da belirttiğimiz üzereboğa piyasasında olduğumuzu düşünüyor. Kendisinin tahminlerine göre Bitcoin 100,000 dolara doğru giden yolda yürümeye devam ediyor.

Bunun yanı sıra Josh Rager gibi tanındık isimler de henüz ayı piyasasına tam anlamıyla giriş yapmadığımızı düşünüyorlar. Fakat Rager bunu söylerken yatırımcılara bazı uyarılarda da bulunuyor. Rager’ın tahminlerine göre Bitcoin’in yeniden sıçrayabilmesi için 11,900 doların üstünde kalması gerekiyor. Şu an için 11,700 dolardan işlem gören Bitcoin, bu beklentileri karşılayabilecek mi göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment