Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistten Rekor Tahmin: Altın Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Altın fiyatlarının hafta başında yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte altın gram bazında 470 lirayı; ons bazında 2,000 doları geçti. Gram altın şimdilik 470 liranın altına düşmüş olsa da altın fiyatlarında yeni bir sıçrayış olabilir. Öyle ki bazı isimler altın fiyatlarında yeni bir rekor bekliyorlar. Peki altın fiyatı bu beklentiler doğrultusunda ne kadar olacak?

Yerli yatırımcı Türk Lirası’nın zayıflamasıyla birlikte altın, dolar gibi alternatiflere yönelmeye başladı. Türk Lirası karşısında değer kazanan altın ve dolar; bir süredir adeta rekordan rekora koşuyor. Dolar 7,36; gram altın ise 465 lira seviyesine dayanmışken yatırımcılar altın fiyatları ne kadar olacak, onu merak ediyorlar.

Gram Altın 600 Lirayı Geçebilir mi?

Genelde kripto para yorumlarıyla tanıdığımız Selcoin, bu sabahki videosunda altın fiyatlarını ve döviz kurunu yorumladı. Gram altın fiyatı için 440-450 dolar aralığındaki destek noktasının hala geçerli olduğunu söyleyen Selcoin; altının orta-vadeli grafiğini oldukça sağlıklı buluyor.

Yerli yatırımcının en kolay ulaşabildiği varlığın altın olduğunu söyleyen Selcoin; gram altın fiyatında yükseliş beklediğini açıkladı. Altın fiyatlarının orta vadede yükselmeye devam edeceğini uzun süredir dile getiren Selcoin gram altın takipçileri için şimdi yeni bir hedef verdi. Gram altın ne kadar olacak sorusunu yanıtlayan Selcoin, fiyatın 650 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

Altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini düşünen tek isim Selcoin değil. Doların ne kadar zayıfladığına, faiz oranlarındaki düşüklüğe dikkat çeken Standard Chartered analistleri de altın fiyatlarının orta-uzun vadede yükselmeye devam edeceğini söylüyorlar. Mehmet Ali Yıldırımtürk gibi yerli altın uzmanlarının da yükseliş beklentileri sürüyor. Yıldırımtürk; altın fiyatındaki yükselişi Koronavirüs aşısının dahi durduramayacağını düşünüyor.

Dolar Yeni Bir Rekora Doğru İlerleyebilir

Selcoin geçtiğimiz haftalarda yaptığı analizlerde dolar kurunun 8 lirayı geçip 9 liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Kendisi bu yorumu sabahki videosunda da yineledi ve doların değer kazanmaya devam edebileceğini açıkladı.

Dolar için 7,30 lira seviyesindeki desteğin hala geçerli olduğunu vurgulayan Selcoin; bu seviyenin altına doğru bir gevşeme beklemediğini söyledi. Yarın yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına atıfta bulunan Selcoin, bu toplantıda alınacak kararların dövizdeki artışı yavaşlatabileceğini ancak durduramayacağını açıkladı. Doların yıl sonuna doğru 8 lirayı geçebileceğini düşünen Selcoin; uygun hamlelerin atılmaması halinde 9 liraya doğru bir ilerleyiş olabileceğini de söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment