Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Standard Chartered’ın Altın Yorumu: Yükselecek mi?

Ons altın fiyatı geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşün ardından yeniden yükselişe geçti. Rusya’dan gelen aşı haberiyle 1,900 dolara kadar düşen altın fiyatı, bu haftanın başında 1,950 doları geçti. İlerleyen saatlerde yükselişini sürdüren altın, bugün 2,000 dolar barajını yeniden aştı. Peki altın fiyatı yükselmeye devam edecek mi, Standard Chartered’ın yorumu ne yönde?

Gerek yerli gerek yabancı yatırımcının aklına altın fiyatının yükselmeye devam edip etmeyeceği sorusu var. Bazı uzmanlar altın fiyatının yeni bir sıçrayış yapmadan önce 1,500 dolara kadar düşebileceğini söylerken bazıları altın fiyatının 2,500 dolara kadar yükseleceğini söylüyorlar.

Altındaki Yukarı Yönlü Hareket Sürecek mi?

Standard Chartered’ın altın uzmanlarından Suki Cooper, altın fiyatındaki yükseliş trendinin devam edeceğini düşünüyor. Düşük faiz oranlarına ve gitgide güç kaybeden ABD Doları’na gönderme yapan Standard Chartered analistlerinin uzun vadeli altın yorumu, fiyatın yükseleceği yönünde.

Altın fiyatı kısa vadede kâr satışı yapan yatırımcılar yüzünden düşüşe geçebilir. Bunun yanı sıra Koronavirüs aşısının bulunması, dünya ekonomisinin yeniden toparlanmaya başlaması, fiziki altına duyulan talebin azalması gibi şeylerin altın fiyatını uzun vadede düşüşe geçirebileceği düşünülüyor. Fakat Standard Chartered analistlerine göre doların güç kaybediyor oluşu altın fiyatlarına olumlu şekilde yansıyacak. Kitco News tarafından aktarılan bilgilere göre Cooper’ın altın yorumu şu şekilde:

“Devletler devasa yardım paketleri hazırlarken dolar güç kaybetmeye devam ediyor. Standard Chartered olarak düşük, hatta negatif faiz oranlarında bir değişim olmayacağını düşünüyoruz. Eğer çok fazla kişi kâr satışı yapmazsa altındaki yukarı yönlü trendin devam edeceğini düşünüyoruz.”

Yerli Yatırımcı Altına Geçiş Yapıyor

Altın fiyatları yükselmeye ve Türk Lirası değer kaybetmeye devam ederken yerli yatırımcı çareyi altına geçiş yapmakta buluyor. Doların 7,40 liraya kadar çıkmasıyla birlikte Türk Lirası iyice zayıflamaya başladı. Elindeki sermayeyi korumaya çalışan yerli yatırımcılar dövize veya altına geçiş yapıyorlar.

Türkiye’deki altın uzmanları altın fiyatlarının bu talep doğrultusunda yükselmeye devam edebileceğini düşünüyorlar. İstanbul Mücevherciler, Kuyumcular ve Sarraflar Deneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk gibi isimler, altın fiyatının Koronavirüsten bağımsız bir şekilde yükseleceğini düşünüyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment