Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altın Uzmanı: Altın Fiyatındaki Düşüşe Kanmayın

Altın uzmanı Andrew Maguire, altındaki düşüşün planlı olduğunu düşünüyor. Bunun “altın artık düşüşte” şeklinde yorumlanmaması ve dikkatli olunması gerektiğini çünkü altının bir sonraki yükselişinin çok daha büyük bir sıçrama olacağını söylüyor.

Kinesis Money Youtube kanalı üzerinden Shane Morand’la altın ve gümüş piyasası hakkında konuşan Maguire, altının salı günü planlı bir şekilde düşürüldüğünü söyledi. Bu planlı müdahalenin görmezden gelinemeyecek şekilde bariz olduğunu da vurguladı. Medyanın da desteklediği “altın artık düşüyor” şeklindeki söylemler için erken olduğunu çünkü altının bir sonraki hedefinin 2,500 dolar olduğunu söyledi.

Altının Bu Düşüşü Planlanmış Bir Hamle Olabilir

Altın uzmanı Maguire, salı günkü düşüş sırasında verilen bazı satış emirlerinin şaibeli olduğunu düşünüyor. Bunların Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu (CFTC) tarafından belirlenmiş standartları ihlal ettiğini öne süren altın uzmanı, CFTC’nin bu satış işlemlerine göz yummuş olabileceği ihtimaline de dikkat çekiyor.

Andrew Maguire salı günü yaşanan düşüşün gelecek için umutlu bir tablo olarak değil, satın alım yapmak için iyi bir fırsat olarak görülmesini söyledi.  Zorlu ekonomik koşulların ve riskli gelecek senaryolarının etkileri hala hissedildiği için altın, gümüş gibi madenler hem kurumsal hem bireysel bazda güvenli bir yatırım aracı olarak görülmeye devam ediyor. Altın uzmanı da, böyle bir atmosferde yetkililerin bu tarz madenlerin fiyatlarını aşağı çekmekte zorlanmaya başladığını ifade etti.

CME Group geçtiğimiz günlerde altın vadelilerindeki minimum teminat miktarını artırdığını açıkladı. Comex üzerinden vadeli altın ticareti yapan yatırımcıların bir pozisyon açabilmeleri için 10,230, o pozisyonu açık tutabilmeleri için ise 9,300 dolar gerekiyor. Yatırımcılar önceden 9,300 dolara pozisyon açıp o pozisyonu 8,700 dolar karşılığında açık tutabiliyorlardı. Andrew Maguire, CME Group’un sırf “vadeli altın ticaretini yavaşlatmak için böyle bir karar” aldığını düşünüyor. Kendisinin görüşlerine göre bu da altın fiyatını düşürme planının bir parçasıydı.

Altın İçin Rekor Tahminde Bulundu

Uzman Maguire, altın piyasaları üstündeki bu baskının sonuç vermeyeceğini ve altının yükselmeye devam edeceğini düşünüyor. Yani aslında Salı günü yaşanan altın fiyatlarındaki düşüş, gelecekte yaşanacak yükselmelerin bir habercisi.

Maguire altın ve gümüş fiyatlarının hala olması gereken seviyelerin altında olduğunu ve bu iki varlığın değer kazanmayı sürdüreceğine inanıyor. Onun tahminlerine göre piyasadaki talebin artmasıyla birlikte ons altının 2,500 dolara; gümüşün ise 35 dolara çıktığını göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment