Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 12 Bin Dolara Çıktı! Piyasada Neler Oluyor?

Kripto para piyasası bu sabah yine hareketlendi ve Bitcoin fiyatı 12,000 dolara kadar çıktı. 12,000 doların altına indikten sonra 11,200 dolara kadar düşen Bitcoin fiyatı, bu sabah itibarıyla yine 12,000 dolar seviyesine değindi. 

Analistler bir süredir Bitcoin’in hangi yönde doğru ilerleyeceğini anlamaya çalışıyorlardı. Piyasanın toplam değeri bu haftanın başlarında 365 milyar dolarken 12 Ağustos günü 340 milyar dolara kadar düştü. Kripto para yatırımcıları piyasada yine buna benzer bir düşüş yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyorlardı.

İlk Hamle Yukarı Yönlü Oldu

Kripto para piyasası aradan geçen bu birkaç gün içerisinde oldukça hareketliydi. Bir yandan Chainlink’in (LINK) rekordan rekora koştuğunu, bir yandan Ethereum’un (ETH) bu yılın en yüksek seviyesine çıktığını gördük. Piyasanın toplam değeri yaşanan tüm bu gelişmelerin ardından 370 milyar dolar seviyesinin üstüne çıktı.

Bu sırada Bitcoin fiyatı da yükselmeye başladı. 11 Ağustos günü 11,200 dolara kadar inen Bitcoin dün 11,800 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin bu sabah yaşanan hareketliliğin ardından yeniden 12,000 dolar seviyesini gördü. Fakat Bitcoin bu seviyeye dokunduktan sonra 11,900 dolar bandına geri çekildi.

Bitcoin fiyatı 12,000 doları gördü

Kripto para analisti Josh Rager, Bitcoin fiyatındaki bu hareketliliğin ardından bullish bir yorum yaptı. Rager Bitcoin’in şimdiki görevinin “12,000 doların üstünde kalmak” olduğunu vurguladı.

Fiyatı Ne Etkilemiş Olabilir?

Bitcoin ile ons altın arasındaki korelasyon geçtiğimiz haftalarda güçlenmeye başladı. Ons altın, hafta içinde Rusya’dan gelen aşı haberine rağmen çok sert bir düşüş yaşamadı ve kısa süreliğine 1,900 dolara kadar çekilse de ardından 1,940-1,950 dolar bandına kadar yükseldi. Koronavirüs aşısı haberinin altın fiyatını çok etkilememiş olması, Bitcoin yatırımcılarına da güven aşılamış olabilir.

Bunun yanı sıra ünlü yatırımcı Dave Portnoy’un Bitcoin yatırımı yapmış olması sosyal medyada büyük ilgi gördü. Neredeyse 2 milyon takipçisi bulunan Portnoy’un 200 bin dolarlık Bitcoin; 50 bin dolarlık LINK yatırımı yapmış olması diğer yatırımcıları da teşvik etmiş olabilir.

Tüm bunların yanı sıra alternatif kripto para piyasasında yaşanan gelişmeleri göz ardı etmemek gerek. Ethereum gibi altkoinler son günlerde kayda değer miktarlarda değer kazandılar ve kripto para piyasasını adeta harekete geçirdiler. Bu hareketlilik Bitcoin fiyatına olumlu bir şekilde yansımış olabilir. Fakat bunun etkileri ne kadar daha hissedilecek, Bitcoin fiyatı 12,000 dolar seviyesini muhafaza etmeyi başaracak mı belli değil.

Uzmanlardan Düşüş Uyarısı Geliyor

Bitcoin fiyatı 12,000 doları yeniden görmüş olsa da uzmanlar yatırımcıları olası bir düşüşe karşı uyarıyorlar. Geçtiğimiz hafta boyunca duyduğumuz birçok uzman yorumu, Bitcoin fiyatının aşağı yönlü hareket edebileceği yönündeydi.

Eğer Bitcoin yeteri kadar ivme kazanabilirse 12,000 doların üstüne doğru yükselmeyi sürdürebilir. Fakat bu ivmenin yakalanamaması halinde Bitcoin yeniden kritik bölgeye girmiş olacak demektir. Sosyal medyada Crypto Michael olarak tanıdığımız Michael van de Poppe gibi analistler bu noktada özellikle 11,200 dolar seviyesine dikkat etmek gerektiğini söylemişlerdi. Bunun yanı sıra Berk Tavşan gibi analistler de BTC fiyatında yaşanabilecek olası bir düşüşe karşı uyarıda bulundular.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment