Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffett Goldman Sachs’i Bırakıp Altın Yatırımı Yaptı

Berkshire Hathaway’in yöneticisi Warren Buffett Goldman Sachs hissesini bırakıp altın almaya karar verdi. Berkshire Hathaway’in ikinci çeyreğe ilişkin yayınladığı rapora göre şirket Barrick Gold‘dan yüklü miktarda hisse satın aldı ve bu karar sayesinde kazanç elde etti.

Berkshire Hathaway bu yılın ikinci çeyreğinde aldığı yatırım kararlarını açıkladı. Şirket ikinci çeyreğin sonlarına doğru Barrick Gold’dan (GOLD) toplam değeri 563.5 milyon dolar olan 20.9 milyon hisse satın aldı. Kanadalı bir maden firması olan Barrick Gold’un hisseleri bu yıl yüzde 45 değer kazandı.

Bankalardan Çıkıp Altına Yöneldi

Berkshire Hathaway geçtiğimiz aylarda elindeki birçok bankanın hissesini satışa çıkardı. Şirket ikinci çeyrek genelinde 35.5 milyon JPMorgan hissesi satıp JPMorgan yatırımında %61’lik bir küçültmeye gitti. Berkshire Hathaway’in elinde kalan 22.2 milyon JPMorgan hissesinin çeyrek sonu değeri 2.01 milyar dolardı. Şirket aynı çeyrek içerisinde 85.63 milyon Wells Fargo hissesi satıp yüzde 26’lık bir küçültmeye gitti. Şirketin elinde kalan 237.58 milyon Wells Fargo hissesi çeyrek sonunda 6.1 milyar dolar olarak değerlendiriliyordu.

Altınla Arası Düzeliyor mu?

Buffett önderliğindeki Berkshire’ın banka hisselerini satıp altın madenciliği yapan bir firmadan hisse satın almış olması birçok kişinin ilgisini çekti. Bunun sebebi ise Buffett’ın altınla arasının pek iyi olmaması. Buffett’ın genel olarak kıymetli madenlerle herhangi bir sorunu yok. Öyle ki kendisi endüstriyel amaçlarla kullanılabildiği için gümüşe yatırım yapıyor. Fakat söz konusu altın olduğu zaman Buffett’ın tavrı değişiyor.

Warren Buffett altının herhangi bir kullanım alanının olmadığını ve bu yüzden altına yatırım yapmanın pek mantıklı olmadığını düşünüyor. Hal böyleyken Berkshire Hathaway’in her ne kadar doğrudan altına olmasa da bir maden firmasına yatırım yapmış olması sosyal medyanın gündemine oturdu. Gold Bullion ve DTAP Capital gibi şirketlerin kurucusu olan Dan Tapiero, Buffett’ın altınla arasının düzeliyor olabileceğini ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment