Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Tartışmalı XRP Açıklamasını Yalanladı

Blockchain tabanlı ödeme devi Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, Financial Times tarafından yayınlanan bir makaleyi tamamen yalanladığını gösteren bir açıklamada bulundu. İlgili yazıda Ripple’ın bundan sonra ek blockchain tabanlı kullanım alanlarına odaklanacağı ve “çek yazmak yerine kod yazacağı” vurgulanmaktaydı. Garlinghouse ise bu konuda uzun ve sert bir açıklamada bulundu.

Financial Times ilgili yazıda Ripple‘ın bundan sona geliştiricilerin daha fazla blockchain uygulaması geliştirmesine yardımcı olacak araçlar üretmeye oadklanacağını ifade etmişti. Ripple‘ın sınır ötesi ödeme ve havale sektörü yerine uygulama geliştirme sektörüne yoğunlaşacağını ifade eden yazı, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse tarafından yalanlandı.

Ripple Yöntem Değiştirmiyor

Garlinghouse kendi Twitter hesabından yayınladığı açıklamasında Ripple’ın stratejisini “resetleme” amacı gütmediğini ve 10 trilyon dolarlık ödeme sektörü problemini çözmek için ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

Garlinghouse Ripple’ın en popüler ürünlerinden olan ODL’nin (On-Demand-Liquidity) piyasaya sürülmesinden bu yana 2 milyar dolarlık işlem yapılmasını sağladığını ifade etti. Bu da Ripple’ın şimdiden ödeme sektöründe ciddi bir yer edindiğini gösteriyor.

Ripplenet üzerinde son 3 yıl içerisinde toplamda 7 milyar dolardan fazla işleme aracılık ettiklerini ifade eden CEO, küresel ödeme sorunun çözene ve sektörü dijitalleştirene kadar bu yolda devam edeceklerini de ima etti. XRP ise bu açıklamanın ardından yeniden yükselişe geçti ve basın saati itibariyle 0,30 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment