Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk ve Bitcoin Yine “Karşı Karşıya” Geldi

Bitcoin ve Elon Musk’ın daha önce birçok defa karşı karşıya ve yan yana geldiği biliniyor. Elon Musk Twitter üzerinden hem Bitcoin lehine hem de aleyhine birçok yorumda bulundu. Şimdiki olay ise Elon Musk’tan nispeten bağımsız olarak, Tesla şirketi ile ilgili gibi gözüküyor. Popüler grafik ve analiz platformu TradingView verilerine göre Bitcoin ve Tesla hisseleri şu an en çok görüntülenen iki varlık ve yatırım aracı konumunda. 

TSLA, bu yıl inanılmaz bir yükseliş yakaladı. Buna ek olarak Wall Street genelinde elektrikli araçlara olan ilginin ve bakış açısının değişmesi, geleceğe yönelik de yükseliş sinyalleri vermekte. 1 Ocak tarihinde 402 dolar olan TSLA hisselerinin değeri basın saati itibariyle 1.660 dolardan işlem görüyor. Bitcoin fiyatı ise aynı süreç esnasında 7.400 dolardan 11.700 dolara kadar çıktı. Bu da yıllık bazda TSLA’nın Bitcoin‘i tam anlamıyla ezip geçtiğini gösteriyor.

TSLA Temmuz ayında ABD genelinde 31 eyalet içerisinde en çok görüntülenen hisse senedi oldu. Lider kripto para birimi Bitcoin ise yine TradingView üzerinde en çok görüntülenen ikinci varlık oldu. BTC’nin fiyatı yıl içerisinde %60 artarken TSLA değerini 3’e katladı ve bu fark normal gözüküyor.

Bireysel Bitcoin FOMO’su Başladı Mı?

Uzmanlar ise Bitcoin’in henüz “TSLA anını” yaşamadığını düşünmekte. Fundstrat kurucu ortağı ve ünlü analist Tom Lee, Bitcoin’in henüz yeterince FOMO oluşturmadığını ve yatırımcıların ilgisini çekmediğini düşünüyor. Yatırımcıların Robinhood gibi platformlar aracılığıyla bireysel olarak TSLA fiyatını şişirdiğini savunan Lee, bunun Bitcoin için de mümkün olduğunu ifade etti.

Aslında Lee’nin tahmini yavaş yavaş gerçekleşmeye başladı gibi duruyor. ABD’nin en tanınan sosyal medya simalarından olan Dave Portnoy geçtiğimiz günlerde 250.000 dolarlık Bitcoin aldığını açıklamıştı. Gemini kripto para borsasının kurucu ortakları Tyler ve Cameron Winklevoss kardeşlerle beraber bir canlı yayın yapan Portnoy, daha sonra ise 1 milyon dolarlık Bitcoin’e sahip olduğunu belirtti. Bu ve bunun gibi girişimlerin aynı TSLA hisselerinde olduğu gibi bireysel yatırım patlamasını getireceği düşünülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment