Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse: Ripple Ne Bir Blockchain, Ne de Bir Kripto Para Firmasıdır

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse İsviçre’nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu etkinliğinde konuşan isimlerden birisiydi.

Garlinghouse ilk olarak Ripple firmasının yıllar boyunca gelişen geleneksel finans alt yapısını değiştirmeye uğratığını ve bunu daha iyi bir hale getirmek istediğini ifade ederek konuşmasına başladı. Daha sonra blockchain teknolojisinin neden kullanılması gerektiğine ve bunun önemine değinen Garlinghouse, birçok şirketin anlamını bile bilmeden ”blockchain şirketi” unvanını kullanmaya başladığını ifade etti.

CEO’ya göre kendi firması Ripple ne bir blockchain, ne de bir kripto para şirketi. Garlinghouse’a göre Ripple ödeme problemini çözmek ve bir çözüm sunmak için kripto paraları kullanmaya başlayan bir ödeme şirketi. CEO bunun yanı sıra blockchain teknolojisini bankalar arasında ödeme yapmak için kullandıklarını ve bazı bankaların bunu Nostro-Vostro hesapları ve itibari para ile yapmaktan son derece memnun olduğunu açıkladı.

Modern ekonomik ve finansal sistem ile alt yapıyı tamamiyle değiştirme fırsatına sahip olduklarını belirten Brad, kullanılan geleneksel sistemde sınır ötesi bir ödemenin yapılabilmesi için önceden fonlanan bankalarda trilyonlarca doların olması gerektiğini, Ripple ile bunun artık elzem olmadığını aktardı. Kripto paraların likiditesini kullanmanın, gerçek zamanlı sınır ötesi ödemeleri değiştirebileceğini ifade eden Brad, fonlanan bankalarda boş boş yatan trilyonlarca doların toplumun iyiliği ve endüstrinin iyiliği için kullanılabileceğini belirtti.

Brad Garlinghouse’un yaptığı açıklamalara göre Ripple firmasının temel amacı bu ve söz konusu yolda emin adımlarla ilerlemekteler. Ripple tarafından üretilen XRP kripto para birimi hala ABD tarafından menkul kıymet ilan edilebilme tehlikesine sahip olsa da, basın saatine göre en büyük ikinci kripto para konumunda bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment