Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Singapur’un Mali Otoritesi, Yasaları İhlal Ettiği Gerekçesiyle Yerel Bir STO Projesini Durdurdu!

24 Ocak tarihinde yayınlanan bir açıklamaya göre, Singapur’un finansal regülatörü olarak bilinen Singapur Mali Otoritesi (MAS), yerel bir ilk dijital para arzı (ICO) firmasının menkul kıymet arzı (STO) yapmasını durdurdu ve süreci noktaladı.

Mevcut finansal kurallara göre Singapur içerisinde piyasaya sürülecek olan bütün STO’ların Singapur’un menkul kıymet yasaları ile uyumlu olması ve MAS tarafından lisansa sahip olması gerekmekte. MAS konu hakkında yaptığı açıklamada bu durumdan faydalanmaya çalışan ve reklam dahi olsa bu kurallara uymayan firmaların cezalandırılacağını vurguladı.

Projesi durdurulan firmanın ismi verilmezken, MAS tarafından yapılan açıklamada firmanın finansal regülatörden lisans almadan bu işe giriştiği ve bundan muaf tutulmak istediği belirtiliyor. Ancak reklam yapma yasağına uymadığı tespit edilen firma, LinkedIn sitesinde reklama dayalı bir yazı paylaşınca MAS tarafından cezaya çarptırıldı. MAS konu hakkında uyarıda bulunduktan sonra firma işlemlerini geçici olarak rafa kaldırdı.

MAS bunun yanı sıra yatırımcıları token arzı projeleriyle ilgili fiyat manipülasyonu ve sahtekarlık gibi risklere karşı da zaman zaman uyarmakta. MAS, yatırımcıları herhangi bir para yatırmadan önce dikkatli olmaya ve kendi araştırmalarını yapmaya davet ediyor. Ülke içerisinde kripto para regülasyonlarını uygulamaktan sorumlu olan MAS’ın yanı sıra, bugün yayınlanan başka bir haberde ülkenin Adalet Bakanlığı’nın kripto paraların birer ödeme aracı olmadığını ve kurumların Bitcoin ile ödeme alamayacağını vurguladığı gündeme geldi.

Aktarılan bilgiye göre bakanlığın böyle bir uyarı yapmasının altında yatan sebep, SK Jewellery isimli bir mücevher firmasının Bitcoin ile ödeme kabul edebilmek için yaptığı iş birliği.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment