Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Jamaika Menkul Kıymet Borsası, Menkul Kıymet Tokenlerini Listelemeyi Planlıyor

Jamaika Menkul Kıymet Borsası (JSE), menkul kıymet tokenlerini müşterileri için alınıp satılabilen varlıklar olarak listelemeyi planlıyor.

JSE’nin Kanada menşeli teknoloji ortağı Blockstation tarafından geçtiğimiz hafta yapılan duyuruya göre, iki firma canlı kripto para birimi alım satım denemesinin ilk 60 gününü başarıyla tamamladı. JSE yöneticisi Marlene Street Forrest konu hakkında yaptığı açıklamada denemenin ”oldukça sorunsuz” geçtiğini ve borsanın sonuçlardan bir hayli memnun olduğunu ifade etti.

”Sonuç olarak menkul kıymet tokenlerinin listelenmesini sağlayacak pilot sürecin bir sonraki aşamasına geçmeyi heyecanla bekliyoruz.”

Pilot sürecin ilk aşamasına çok sayıda piyasa yapıcısı ve broker ile dealer katılım yaptı. Yapılan plana ve aktarılan bilgilere göre ulaşılmak istenen temel hedef ”dijital varlık ekosisteminin yaşam döngüsünü tamamlamak ve oluşturmak.” Bu planın içerisinde platform kurmak, katılımcıları ayarlamak ve alım satım işlemlerine başlamak yer alıyor.

JSE söz konusu teknoloji firması Blockstation ile 2018 yılının Ağustos ayında ortaklık imzalamış ve o tarihlerde yapılan açıklamada hedefin yeni bir kripto para alım satım platformu oluşturmak olduğunu vurgulamıştı. Forrest o tarihlerde CoinDesk kaynağına verdiği demeçte ”günün sonunda erişilmek istenen nokta tokenlerin alım satımını yapmak, akıllı kontratları kullanmak, bu ürünü isteyecek bir piyasa sağlamak ve bunların hepsini güvenli bir şekilde gerçekleştirmek”olduğunu ifade etmişti.

Özellikle 2018 yılının son çeyreğinden itibaren popülerlik kazanan menkul kıymet tokenleri, geleceğin ICO’ları olarak görülüyor ve şimdiden birçok önde gelen kurum bu konuda çalışmalara başladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment