Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple, Çin’in En Büyük Üniversitelerinden Birinde, Blockchain Araştırmalarına Sponsor Oldu

Çin’in en büyük üniversitelerinden birisi olarak gösterilen Tsinghua University’de gerçekleşecek Blockchain araştırmalarına, ünlü kripto para şirketi Ripple sponsor olacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, programa kabul edilen öğrencilerin global çapta Blockchain teknolojisi ile ilgili bilgiler edineceği ifade edilirken; aynı zamanda regülasyon konusunda da sıkı bir eğitim alacakları kaydedildi.

Çin’in akademik olarak en güçlü okullarından birisi olarak gösterilen Tsinghua University’deki bu programda öğrenciler ayrıca gelecekte bu teknoloji ile ilgili fark yaratabilecek akademik ve teknik çalışmalar ve araştırmalar da yapabilecek.

Tüm bu süreçlerin karşılanması için gereken fonu ise, ünlü kripto para şirketi Ripple karşılayacak. Şirketin Blockchain Araştırmaları fonu, bu konuda üniversiteye destek verecek. Geçtiğimiz yıl, üniversitelerdeki akademik ve bilimsel Blockchain araştırmalarına tam 50 milyon dolarlık yatırım yapan bu fon, şimdi de Tsinghua University ile  birlikte çalışacak.

Başta Hindistan, Güney Kore ve Amerika olmak üzere, dünya genelindeki birçok üniversiteye, Blockchain araştırmaları için destek veren Ripple’ın, destek verdiği okulların sayısı 17’yi buldu.

Teknolojinin hayatımızdaki yerini arttırması ile birlikte, dünya çapındaki araştırmaların sayısı ve kalitesinde de artış yaşanıyor. Ripple gibi diğer bazı dev şirketler de, çeşitli okullara bu konuda destek veriyor. Dünyanın en önde gelen üniversiteleri olan Stanford ve Oxford gibi yerlerde de bu tarz araştırma merkezleri kurulmuş durumda. Bu merkezlere, bazı hükümetlerden de çeşitli bağışlar geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment