Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Standartları Enstitüsü, Blockchain Girişimi ile Anlaştı

Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren İngiliz Standartları Enstitüsü (BSI) Blockchain şirketi OriginTrail ile bir anlaşma imzalayarak ürün tedarik zincirlerindeki efektifliği ve şeffaflığı arttırmak istediklerini açıkladı.

1901 yılından bu yana faaliyet gösteren ve son derece köklü bir kurum olan BSI, 2017 yılında tam olarak 620 milyon dolarlık bir kar elde etmesiyle gündeme gelmişti. Kurumdan yapılan açıklamada, Blockchain teknolojisi ile birlikte, operasyonlarda şeffaflık ve efektiflik yapılmasının planlandığı ifade edilirken, teknolojiye de övgüler yağdırıldı.

OriginTrail, bilindiği üzere geçtiğimiz dönemde ICO’sunu tamamladıktan sonra son derece yüksek profilli şirketler ve kurumlar ile benzer iş birlikleri yapmaya başlamıştı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan BSI başkanı Howard Kerr, Blockchain teknolojisine övgüler yağdırırken; ürün tedarik zincirlerinin bu teknolojiden çok faydalanabileceğini belirtti. Kerr, sözlerine şöyle devam etti:

”Bu stratejik iş birliği ile birlikte, müşterilerimize çok daha efektif ve şeffaf bir hizmet sunmuş olacağız. BSI’dan gelen sertifika ve tüm raporlar, Blockchain teknolojisi ile daha güvende olacak ve daha şeffaf bir şekilde görüntülenebilecek.”

Yine yapılan  basın açıklamasında partnerliğin 5 farklı alana yoğunlaşması bekleniyor. Bunlar ise; regülasyon standartlarının yönetilmesi, işletme riskinin hesaplanması, ürün değişimlerinin yapılması, verilerin işlenmesi ve diğer ürün tedarik zincirlerinden verilerin toplanması.

Son dönemde ürün tedarik zincirlerinde Blockchain teknolojisinin hakimiyeti giderek artıyor. Teknik olarak da teknolojinin en uygun kullanım alanlarından  birisi olan bu sektörde, birbiri ardına iş birliği haberleri gelmeye devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment