Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IMF Malta’daki Yetkilileri Kripto Para Sektörü Hakkında Uyardı

Uluslararası Para Fonu (IMF), kripto para ve Blockchain şirketlerine son derece ılımlı yaklaşan Malta’yı bu konuda uyarıyor. IMF, Malta’nın bu ılımlı tavırlarının ülkedeki yasa dışı faaliyetlerin artmasına yol açabileceğini düşünüyor.

Malta hakkında yeni bir değerlendirme raporu hazırlayan Uluslararası Para Fonu, ülkedeki finans sektörünün durumunu inceledi. IMF, git gide büyüyen kripto para ve Blockchain sektörlerinin ülkedeki para aklama vakalarının hızlanmasına yol açabileceğini düşünüyor.

Malta parlamentosu bundan bir süre önce ülkedeki kripto para sektörünü kalkındırmak için yeni bir yasa tasarısını onaylama kararı aldı. Bu yasa tasarısı, ülkedeki kripto para ve Blockchain şirketlerinin çok daha hızlı bir şekilde gelişim göstermesine olanak tanıyor.

Malta Başbakanı Joseph Muscat, şu ana dek kripto paralarla ilgili yaptığı açıklamalarda hep olumlu bir tavır takındı. Muscat’a göre kripto paraların küresel finans sisteminde oynayacakları rolün önüne geçilemez.

Kripto para topluluğunda artık “Blockchain Adası” lakabıyla tanınan Malta, IMF’den tüm bu davranışlarına yönelik bir uyarı aldı. IMF, ülkede git gide çoğalan kripto para faaliyetlerinin para aklama karşıtı (AML) yasaların ihlaline yol açmasından endişeleniyor.

IMF tarafından yayınlanan değerlendirme raporundan bir kesit şu şekilde:

“Denetim altındaki finans şirketlerinin sayı bazında git gide artması, yeni ürünlerin ortaya çıkması, yasal düzenlemelerin değişim göstermesi ve iş piyasasındaki gelişmeler, Malta Finansal Hizmetler Otoritesi’nin omuzlarına ağır bir yük bindiriyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment