Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı CBOE’nin ETF Başvurusunu Geri Çekmesi Sonucu Neden Sert Tepki Göstermedi?

Bitcoin ETF‘si 2018 yılının başlarından beri kripto para topluluğunun nefesini tutup beklediği bir finansal araç haline geldi.

Bitcoin ETF onayını almaya en yakın firma olarak belirtilen VanEck de, 23 Ocak tarihinde CBOE’nin kural değişikliği başvurusunu çekmesi sonucu otomatik olarak başvurudan vazgeçmiş oldu.

VanEck yetkilisi Gabor Gurbacs konu hakkında yaptığı bir açıklamada Bitcoin ETF başvurusunun ”geçici olarak” geri çekildiğini ifade etti. CBOE tarafından da yapılan açıklamaya göre kurumlar mevcut ABD hükümeti kapanmasının geçmesini bekleyip, daha sonra tekrar Bitcoin ETF başvurusunda bulunabilirler.

Geçtiğimiz dönemde Winklevoss ikizlerinin yaptığı Bitcoin ETF başvurusunun reddedilmesi piyasayı anında etkisi altına almış ve sert bir düşüş başlamıştı. Ancak en büyük adaylardan birisi olarak görülen VanEck’in teklifi geri çekmesi benzer etkiyi yaratmadı ve insanlar bunun altındaki sebepleri merak etmeye başladı.

Bitcoin ETF’si Bu Sefer ‘Alışılmış’ Hale Geldi

Ünlü kripto para analisti ve ekonomist Alex Krüger, konu hakkında yaptığı açıklamada kripto para piyasasında ETF’nin geri çekilmesi sonrası yaşanan hareketsizliğin, ya yatırımcıların Bitcoin ETF teklifini artık umursamamasından, ya da piyasadaki kilit oyuncuların bu habere yönelik bir hamle yapmamasından kaynaklandığını vurguladı.

Özellikle geçtiğimiz yaz döneminde piyasayı sarsan ETF haberleri, yavaş yavaş etkisini kaybetti ve birçok yatırımcı artık ETF’nin asla onaylanmayacağını düşünüyor ve bu haber çoktan piyasada fiyatlandı. Yine de bazı yatırımcılar Bitcoin ETF’sinin 2019 yılı içerisinde gelebileceği konusunda umutlu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment