Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Analisti: Bitcoin’in ETF Haberi Sonrası Stabil Kalması Dibi Bulduğumuzu Gösterir

Uzun süredir beklenen Bitcoin ETF başvurusu, 23 Ocak tarihinde SEC tarafından yapılan açıklamaya göre CBOE tarafından geri çekildi.

Belirli bir süredir fiyatlanmakta olan bu gelişme, piyasayı neredeyse hiç etkilemedi ve Bitcoin günlük çizgisinde yaşadığı %1 ile %3 arasındaki düşüş ve yükselişlerden farklı bir grafik sergilemedi. Bunun en büyük sebebi de bugüne kadar çok fazla ETF reddi ve ertelenmesi yaşanmış olması ve bunlardan dolayı yatırımcıların ETF’ye olan umudunu kaybetmesi şeklinde belirtilebilir.

Twitter üzerinde oldukça popüler kripto para traderlarından birisi olan Moon Overlord ise konuya farklı bir bakış açısından baktı ve Bitcoin ETF başvurusunun geri çekilmesi sonra Bitcoin’in hiç hareketlenme yaşamamasının asıl sebebinin dip seviyenin bulunmuş olabileceğinden kaynaklandığını ifade etti.

Rhythm Trader isimli başka bir kullanıcı da benzer bir ifade kullandı ve ”ufuktaki en büyük olumsuz habere karşı bu denli hareketsizliğin”, kripto para birimlerinin birçok kişinin gözünde ”çaresizlik” sürecine girmiş olduğunu ve dibin çoktan elde edildiği anlamına geldiğini aktardı. Bir başka analist Murad Mahmudov ise, EOS, Ether ve XRP gibi birçok kripto para biriminin değerinin çok altında işlem gördüğünü ve Bitcoin yerine bunlarda bir çıkış yaşayabileceğini ifade etmişti.

Tabii ki bahsettiğimiz  alan kripto para piyasası olduğu için, yarın bile ne olacağını tahmin etmek ve kesinliğe varmak oldukça zor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment