Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bermuda Başbakanı Açıkladı: Kripto Para Dostu Banka Önümüzdeki Hafta Piyasaya Çıkacak

Görünüşe göre Bermuda Adaları kripto paralar ve blockchain teknolojisi tabanlı startup firmaları için çok daha çekici bir yer haline gelmek için çalışmalara devam ediyor. Blockchain ve kripto para şirketlerini kabul edecek ve bunlarla iş birliği yapacak olan şirketin duyurusu, Davos etkinliğinde direkt olarak devlet yetkilileri tarafından yapıldı.

Davos kasabasında yapılan Dünya Ekonomik Forumu’na katılan Bermuda Adaları Başbakanı David Burt, BBC ile yaptığı röportajda yeni haberi müjdeleyen isim oldu.

”Önümüzdeki hafta kripto para ve blockchain şirketlerini kabul edecek bir bankanın ülkemizde kurulacağını bildirmekten dolayı onur duyuyorum.”

Hali hazırda kripto paralar ve blockchain şirketleri konusunda oldukça dost canlısı bakış açısına sahip olan Bermuda Adaları, kripto para ve blockchain şirketleri ile iş birliği yapacak bir bankanın kurulması ile çok daha fazla firmayı bünyesine çekebilir. Çoğu ülkede kripto para firmalarıyla hatta kripto para işlemleri yapan müşterilerle bile çalışan bankalar yok. Bunun yanı sıra Hindistan gibi ülkelerde bu eylemlerde bulunduğu tespit edilen kurumların veya bireylerin hesapları direkt olarak dondurulmakta.

Blockchain ve kripto para adası olarak bilinen Malta içerisinde bile birçok banka açık bir şekilde kripto veya blockchain şirketlerine düşman olduğunu gösteriyor. Yine başka bir ada ülkesi olan Bermuda içerisinde böyle bir bankanın kurulması, Malta’yı bu konuda tahtından bile edebilir. Bunun yanı sıra CCN kaynağının aktardığına göre İsviçre de bankaları kripto para ve blockchain şirketlerini kabul etme konusunda ikna etmeye çalışmakta.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment