Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2018 Yılından Sonra İlk Defa 440 Doları Aştı

Geçtiğimiz aylarda popülerliğini bir nebze kaybeden ve merkeziyetsiz finans (DeFi) uygulamalarının gölgesinde kalan Ethereum, son 1 ay içerisinde ise bunu tamamen geri aldı. Özellikle Ağustos ayının ilk haftasında ciddi bir yükseliş elde eden ve 250 dolar bandından bir anda 415 dolara kadar çıkan ETH/USD işlem çifti şimdi ise 2018 yılının rekorunu tazeledi.

Ethereum en son 2018 yılının Temmuz ayında bu seviyelere kadar çıkmıştı. Aslında ETH’nin o tarihlerdeki fiyatı çıkıştan çok bir düşüş olarak biliniyor. 2018 yılının başlarında oluşan FOMO ile rekor kıran ve 1.400 dolara kadar çıkan ETH, lider kripto para birimi Bitcoin’in düşüşü nedeniyle Temmuz ayında 440 dolara kadar gerilemişti.

2019 yılında Bitcoin‘in 14.000 dolara çıktığı günlerde bile 440 dolara kadar yükselemeyen ETH, bu işaret ile aslında yeni bir boğa koşusunun başladığını gösteriyor. Peki Ethereum’un fiyat yükselişinin arkasında ne var ve ETH yatırımcıları bu sefer neden böylesine fazla alım yapıyor?

Ethereum Fiyatı Neden Yükseliyor?

Ethereum yatırımcılarını şu an en çok motive eden unsurun DeFi ve Ethereum 2.0 olduğunu söylemek mümkün. ETH 2.0 ile bambaşka bir ağa dönüşecek olan Ethereum, ölçeklenebilirlik sorununu da çözmeyi vaat ediyor. Proof-of-Stake (hisse ispatı) konsensüs modeline geçecek olan ETH ağı, bu sebeple ciddi bir beklenti oluşturdu. Alımların bir kısmı da bundan kaynaklanıyor olabilir.

Ethereum aslında bugün açık pozisyonlar konusunda tarihi bir rekor kırmış ve bu fiyat yükselişinin geleceğine dair sinyal vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment