Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Analistlerden Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Chainlink (LINK) Yorumu

Bitcoin (BTC) fiyatı dün 11.200 dolara kadar düştü fakat daha sonra yeniden yükselişe geçip 11.400-11.500 dolar bölgesine geldi. Bitcoin yatırımcıları şimdi BTC’nin bir sonraki hareketinin ne yönde olacağını merak ediyorlar. Türk analistlerden Altcoinrookie ve Berk Tavşan, kripto para piyasasının genel gidişatını değerlendirdi ve bazı soru işaretlerini yanıtladı.

Türk kripto para analistleri Altcoinrookie ve Berk Tavşan; bugün YouTube üzerinden ortak bir yayın düzenlediler ve kripto para piyasasının genel durumunu yorumladılar. Bu iki isim yayın sırasında Bitcoin, Ether, LINK gibi kripto paraların yanı sıra XRP gibi daha farklı altkoinleri de değerlendirdiler.

Bitcoin’de Yaşanabilecek Bir Düşüşe Karşı Uyardılar

Berk Tavşan Bitcoin yatırımcılarını birkaç gün önce olası bir düşüşe karşı uyardı ve BTC fiyatı onun tahminlerine benzer bir şekilde düşüşe geçti. Tavşan Bitcoin’deki güncel görünümü değerlendirdi ve yatırımcılara bazı uyarılarda bulundu.

Crypto Michael olarak tanıdığımız Michael van de Poppe gibi isimler Bitcoin’de 11.200 dolar seviyesinin destek işlevi gördüğünü söylüyor ve bu bölgenin önemini vurguluyorlar. Berk Tavşan da bunun Bitcoin için kritik bir seviye olduğunu vurguluyor. Tavşan BTC fiyatının 11.200 doların altına inmesi halinde daha sert bir düşüş yaşanabileceğini söylüyor.

Bitcoin’in şu anda belli bir bölgede sıkışıp kaldığını ifade eden Tavşan; aşağı yönlü bir hareket görülebileceğini ve Bitcoin’in 10.700 dolara düşebileceğini söylüyor. 10.700 doların kritik bir eşik olduğunu belirten Tavşan, bu seviyenin de kaybedilmesi halinde Bitcoin fiyatının 9.000 dolara doğru gerileyebileceğini söylüyor ve yatırımcıları uyarıyor.

Berk Tavşan’ın Bitcoin grafiği

Ethereum Bitcoin’den Daha Çok Kaybettirebilir

Bir haftadır 400 dolar seviyesini test eden Ethereum (ETH) fiyatı geçtiğimiz gün Bitcoin ile birlikte düşüşe geçti. Bunun ardından yeniden yükselişe geçen ETH şu anda 390-395 dolardan işlem görüyor.

Ethereum’daki güncel görünümü yorumlayan Tavşan; ETH grafiğinin Bitcoin’i anımsattığını söylüyor. Tavşan bu yüzden tıpkı Bitcoin’de olduğu gibi Ethereum’da da bir düşüş görülebileceğini söylüyor ve yatırımcıları temkinli olmaya çağırıyor. Fakat Ethereum yatırımcılarının Bitcoin yatırımcılarına kıyasla daha dikkatli olmaları gerek.

Ethereum ağında son zamanlarda yaşanan tıkanmalardan bahseden Tavşan, Bitcoin’in 10.700 dolara düşmesi halinde Ethereum fiyatının 330 dolara kadar çekilebileceğini söyledi. Dolayısıyla ETH yatırımcıları kripto para piyasasında yaşanabilecek olası bir çöküş halinde daha fazla zarar edebilirler.

Berk Tavşan’ın Ethereum grafiği

Rookie de Ethereum ile ilgili görüşlerini paylaştı ve gitgide büyüyen DeFi çılgınlığına atıfta bulundu. Özellikle YAM Finance cephesinde yaşanan gelişmeleri yorumlayan Rookie; DeFi sektöründe yaşanabilecek olası bir sorunun Ethereum fiyatını da olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Rookie bunu söylerken ETH fiyatının FOMO nedeniyle aniden yükselişe geçebileceğini belirtmeyi da ihmal etmedi.

Rekordan Rekora Koşan Chainlink (LINK) Ne Durumda?

Günlerdir rekordan rekora koşan Chainlink (LINK) bugün itibarıyla 18 dolar barajını da aştı ve yeni bir rekor kırmış oldu. Bu sırada 6.3 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşan LINK, Bitcoin Cash gibi kripto paraları geride bırakıp piyasanın en büyük 5.kripto parası oldu.

Rookie Chainlink (LINK) grafiğinin güncel durumunu yorumladı ve LINK’in içinde bulunduğu yükseliş trendini değerlendirdi. LINK’in şu anda boğa rallisi içerisinde olduğunu söyleyen Rookie; LINK yatırımcılarına bazı uyarılarda bulundu. LINK’in günlerdir rekor kırdığını hatırlatan Rookie; fiyatta ani bir düşüş görülebileceğini söyledi. Analist bu noktada yatırımcıların dikkatini 15 dolar seviyesindeki destek noktasına çekti.

Rookie’nin Chainlink grafiği
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment