Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Enflasyon Korkusuyla Yükselir mi?

Amerika koronavirüsün ekonomik etlileriyle mücadele edebilmek için piyasalara yüklü miktarda likidite sağladı. Trump yönetiminin dev destek paketleriyle halka maddi yarımlar gerçekleşti. Buna rağmen Temmuz verilere göre ülkedeki enflasyon hızla yukarı tırmanmaya devam ediyor. Yatırımcılar yükselen enflasyon oranlarına karşı kendini korumak için Bitcoin’e yöneldi. 

Amerika Birleşik Devletlerinin tüm çabalarına rağmen ülkedeki tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Temmuz ayında Haziran’a göre yüzde 0.6 artış gösterdi. Ayrıca Temmuz verilerine göre enflasyon oranı da yüzde 1.6 oranında arttı. Amerika’daki birçok uzman isim, hükümetin dev destek paketlerinin enflasyon oranlarında artışa yol açabileceğini söylemişti. Açıklanan enflasyon rakamlarına bakıldığı zaman uzmanların tahminin beklenen şekilde sonuçlandığı görüldü.

Dünya genelinde her alanı etkileyen Koronavirüs durgunluğun ardından, Bitcoin (BTC) destekli yatırımlar zor ekonomik şartlara ve enflasyona karşı güvenli bir liman olarak ilgi görmeye devam ediyor. Zaten normalin üzerinde bir grafik gösterirken, enflasyonun daha da artması sonucunda Bitcoine yönelecek daha fazla şirket ve bireysel yatırımcı görmek beklenen senaryolar arasında. Enflasyona karşı BTC stratejisi yatırımcıların ilgisini Bitcoin piyasasına çekecek gibi duruyor.

Yatırımcıların Bitcoin’e Güveni Tam

Hatta, Nasdaq üzerinde listelenen ve işlem gören ticari bilgi toplama şirketi MicroStrategy gibi firmalar enflasyona karşı Bitcoin alımı stratejisini izleyeceğini geçtiğimiz haftalarda açıklamış ve birkaç gün önce de yüklü miktarda Bitcoin alımı gerçekleştirmişti. İlk olmasına rağmen bu şekilde izlenen bir plan da Bitcoin’in parlak bir geleceğe sahip olduğu inancını destekler nitelikte.

Bitcoin enflasyon karşısında başarısını kanıtlayabilirse, yatırımcı alışkanlığı elde etmiş olacak ve böylece enflasyon düştüğünde bile gözde bir yatırım alanı olarak görülmeye devam edilecek. Bu senaryo, geçtiğimiz günlerde açıklama yapan, ilk Bitcoin milyarderi olarak bilinen Tyler Winklevoss söylemleriyle de örtüşen bir durumda. Winklevoss, enflasyonun yükseleceğini tahmin etmiş ve bu durumda dolar değer kaybederken insanların tercih etmesi gereken kaynakların altınla sınırlı olmadığını söylemiş, Bitcoin’in de oyunda olduğunu belirtmişti.

Eğer insanlar Bitcoin’i, aynı altın gibi, güvenli bir yatırım aracı olarak görür ve BTC’ye yönelirse, 21 milyon gibi sınırlı bir sayıda arzı bulunan Bitcoin’in fiyatının da artması sürpriz olmayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment