Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

El-Kaide’nin Kullandığı Kripto Para Hesapları Ele Geçirildi

ABD El-Kaide terör örgütüne ait olduğu düşünülen milyonlarca dolarlık kripto paraya el koydu. El-Kaide’nin bu kripto paraları terör saldırılarını fonlamak için kullandığı düşünülüyor.

ABD Adalet Bakanlığı bir duyuru yayınladı ve terör örgütü El-Kaide’ye ait milyonlarca dolara el koyduğunu açıkladı. Bloomberg’ün aktardığı bilgilere göre IŞİD gibi örgütlere de ait olduğu düşünülen toplamda 300’den fazla kripto para adresi ele geçirildi. Bu hesaplarda milyonlarca dolarlık kripto para bulunuyor.

Şu Ana Kadarki En Büyük Operasyon

ABD şu ana dek yasa dışı amaçlarla kullanıldığı düşünülen birçok farklı kripto para hesabına el koydu. Fakat Adalet Bakanlığı, terör örgütü El-Kaide’ye ait yüzlerce kripto para adresine el koyarak şu ana kadarki en büyük kripto para operasyonunu düzenlemiş oldu. Adalet Bakanlığı, yayınladığı duyurusunda şu ana dek bir seferde hiç bu kadar fazla adrese el konmadığı bilgisini doğruladı.

Adalet Bakanlığı bu operasyonun kripto paralara dair de bazı bilgiler verdiğini açıkladı. Bakanlık, El-Kaide gibi terör örgütlerinin artık yeni teknolojilere uyum sağlamaya başladıklarını ve bu teknolojilerden birinin kripto para olduğunu vurguladı. Bakanlık’ın açıklaması şu şekilde oldu:

“Bu operasyon; terör saldırısı düzenlemeyi planlayan çeşitli örgütlerin içinde bulunduğumuz siber çağa ayak uyduklarını gösteriyor. Bu terör örgütleri, söz konusu saldırıları fonlayabilmek ve daha fazla ilgi çekebilmek için kripto paraları ve sosyal medyayı kullandılar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment