Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in Ölümünü İlan Eden CEO, Artık Yatırım Yapıyor

Amerika merkezli yazılım şirketi MicroStrategy bu haftanın başlarında 250 milyon dolarlık bir Bitcoin yatırımı yapacağını açıkladı. Enflasyonun artışına yönelik yapılan bu yatırım, borsada listelenen bir şirketin Bitcoin alması konusunda bir ilki temsil ediyor.

MicroStrategy CEO’sundan Eleştirel Bitcoin Yorumu

MicroStrategy bu konuda bir ilke imza atsa da şirket CEO’sunun Bitcoin hakkındaki görüşlerinin inanılmaz bir şekilde değiştiği görülüyor. Michael Saylor 2013 yılında yaptığı açıklamada Bitcoin’in “günlerinin sayılı” olduğuun ifade etmiş ve bunu çevrimiçi kumara benzetmişti. Saylor, bunun yakında ortadan kaybolacağını ve öleceğini ima etse de aradan geçen 7 yıl içerisinde ciddi bir fikir değişimi geçirmiş gibi gözüküyor.

Bitcoin Kasım 2013 tarihinde 1.300 dolardan işlem görüyordu ve tarihinde ilk defa dört haneli seviyeye kadar çıkmayı başarmıştı. CEO’nun bu yorumu da tam olarak o yükselişin devamında görülen düşüşten sonra gelmişti. Aslında BTC’nin 2017 yılındaki 20.000 rekorundan sonra da benzer yorumlar geldi ve birçok ünlü CEO Bitcoin’in ölümünü ilan etti.

Bitcoin ise tahmin edileceği gibi her geçen gün üzerine daha fazla gelişme koyarak yoluna devam ediyor. Michael Saylor da 11 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamasında MicroStrategy’nin Bitcoin yatırımı yaptığını açıklayarak bu durumu kanıtlamış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment