Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan, Bitcoin Madencilerinden Yüzde 15 Vergi Kesebilir

Kazakistan Hükümeti kripto para madencilerinden vergi almayı planlıyor. Hükümet, Bitcoin madencilik firmalarına yüzde 15 vergi uygulayabilecekleri bir yasa önerisinden bahsediyor.

Kripto para madencilerini ucuz elektriğiyle cezbeden Kazakistan, dünyanın en büyük üçüncü Bitcoin madenciliği enstitüsüne ev sahipliği yapıyor. Ülkedeki kripto madencilerini ve madencilik şirketlerini arttırmak için yatırım yapmayı düşünen Kazakistan Hükümeti şimdilerde madencilere vergi getirmeyi konuşuyor.

COVID-19 Salgının Açtığı Ekonomik Yarayı Kapatması Planlanıyor

Kazakistan Hükümet kripto para madencilik firmalarına yönelik planladıkları vergi yasası ile COVID-19 salgınının yarattığı ekonomik açığı kapatmayı hedefliyor. Ülkede bin 300’den fazla vatandaşın ölümüne sebep olan salgın, ülke ekonomisine de ciddi bir hasar verdi. Kazakistan Ekonomi Bakanlığı tarafından hem ülke ekonomisinin kalkınması hem de COVİD-19 nedeniyle oluşan ekonomik açığın kapanması için Bitcoin madencilik firmalarına vergi yasası önerisinde bulunuldu.

Vergi Kripto Para Kullanıcılarına da Yansıyabilir

Ucuz elektriğiyle madencileri kendine çeken Kazakistan, özellikle Bitcoin madencilik firmalarının büyük bir bölümüne ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl yine Kazak Hükümetin gündemine gelen madencilik firmalarını vergiye tabi tutma konusu askıya alınmıştı. Ama bu sene salgının yarattığı ekonomik etkileri azaltmak için tekrar gündemlerine taşıdılar. Hükümetin planladığı yüzde 15’lik vergi yasası uygulanırsa, özellikle Bitcoin bazında bunun kullanıcılara da yansıması söz konusu gözüküyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment