Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan, Kripto Para Madenciliğinden Vergi Almayacak

Kripto para ve madencilik sektörü ile ilgili olarak yaptığı yasal düzenleme çalışmalarına devam eden Kazakistan, yeni bir regülasyonu yürürlüğe almaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili olarak çıkan haberlere göre Kazakistan hükümeti, kripto para madenciliğinden vergi almayacak.

Çıkarılan kripto paralar, ancak borsada takas edildiği takdirde vergi alınması sınıfına girecek.

Kazakistan Blockchain ve Veri Merkezleri Vakfını’nın analisti olan Madi Saken, yaptığı açıklamada taslak yasanın şu anda tamamlanmak üzere olduğunu söylerken, kanunun meclis ve onayına gideceğini söyledi.

Vergilendirme Değişiklikleri

Saken, kripto para ve diğer dijital ürünlerin tam manasıyla ‘gerçek bir para’ olmadıklarını ifade ederken, bu sebeple de bu ürünlerin, kripto para formunda durdukları zaman, onlardan gelir vergisi almanın doğru olmayacağını söyledi.

Analist, buna karşın, ilgili kripto paraların borsalarda yerel para birimine dönüştürülmesi durumunda ise vergi alınmasının uygun olacağını savundu.

Öte yandan, kripto para madencilik ekipmanları geliştiren ve satanlar da, vergiye tabii olacak. Ancak madencilik çiftlikleri için bu geçerli olmayacak çünkü hükümet, bu merkezleri bir girişim aktivitesi olarak görmüyor.

Kazak Hükümeti Çok Sıcak

Kripto paralar ve Blockchain konusunda son derece olumlu bir tavır takınan Kazakistan hükümeti, bu vergilendirme hamlesi ile de hem ülkedeki sektöre olumlu katkı sunacak; hem de sektöre olan bakış açısını göstermiş olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment