Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Kritik 12 Bin Dolar Seviyesini Geçebilecek mi?

Bir süredir 11,200-11,800 dolar bandına sıkışan Bitcoin, bu sabah 12 bin doları zorladı. Kısa süre sonra 11 bin 900 dolara geri dönen Bitcoin, 12 doları geçebilecek mi?

Uzmanlar, ünlü yatırımcı Dave Portnoy‘un Bitcoin satın almasını 11 bin 500-11 bin 800 bandından çıkamayan Bitcoin’in 12 bin dolara yükselebileceğinin bir sinyali olarak okumuşlardı. Bugün, 12 bin doları deneyerek uzmanları haklı çıkartan BTC’in ilerleyen günlerde düşüşe mi geçeceği yoksa yükselmeye devam mı edeceği soruları ise yatırımcıların kafasını kurcalıyor.

Hafta başında 12 bin doları zorlayan Bitcoin (BTC), haftayı 11 bin 800-12 bin dolar bandında bitirmişti.  Geçtiğimiz bir saat içerisinde 12 bin doları tekrar test eden BTC, 11 bin 900 seviyesine geri döndü. Kripto para yorumcuları ise BTC’nin ilerleyen haftalarda 12 bin doları geçebilme ihtimalinin yanında 11 bin dolar bandının altına düşme riskini de konuşmaya başladı. Kripto para piyasasındaki hareketliliği, geleneksel piyasalara ve yeni kripto para yatırımcılarına bağlayan uzmanlar ilerleyen haftalarda BTC’nin 12 bin doları geçebileceğini öngörüyor.

Uzmanlar Yükseliş Sinyali Alıyor

Güne 12 bin doları test ederek başlayan Bitcoin, şu an 11 bin 910 dolardan işlem görüyor. Piyasadaki hareketlilik hakkında konuşan kripto para uzmanları Dave Portnoy’un, Bitcoin satın almasını ciddi bir destek olarak yorumladı. Kripto para yorumcusu Salsa Tekila, Bitcoin’in tekrar 12 bin dolara ulaşacağını öngörmüştü. Bu sabah, Salsa Tekila haklı çıktı. Fakat ayı müdahalesi gecikmedi ve BTC 11 bin 900 bandına geriledi. BTC’nin 11 bin 900 bandında ilerlemesini güvenli bulan bir başka analist DonAlt, bunu yükseliş için bir işaret olarak değerlendiriyor.

Bitcoin’nin yükselişe geçeceğini düşünen analistlerin ortak yorumu ise; BTC’nin 11 bin 900 bandından kurtularak,  varlığını ’12 bin dolar’ bandında koruyabilmesi yönünde.

Dave Portnoy’un Etkisi Oldu mu?

Kripto para dünyasına giren Barstool Sports Kurucusu ve ünlü bir yatırımcı olan Dave Portnoy’un sosyal medyadaki takipçi sayısı yadsınamaz.

Kripto para analistlerine göre geçtiğimiz günlerde 200 bin dolarlık BTC ve 50 bin dolarlık Chainlink satın alan ünlü yatırımcı Dave Portnoy, sosyal medyadaki pek çok takipçisine kripto para yatırımcısı olma yolunda ilham kaynağı oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment