Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Milyarderden Rekor Altın ve Bitcoin Yorumu

Galaxy Digital CEO’su Michael Novogratz, son zamanlarda yükselen altın ve Bitcoin fiyatlarını yorumladı. Ünlü milyarderin geleceğe yönelik altın ve Bitcoin yorumu; ikisinin de değer kazanacağı yönünde. Novogratz, altın ve Bitcoin fiyatlarında bu sürecin sonunda yeni bir rekor görülebileceğini açıkladı.

Usta yatırımcı Novogratz geçen gün Bloomberg’e konuştu ve piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. ABD’deki Koronavirüs vakalarını, yaklaşmakta olan başkanlık seçimini, hisse piyasalarının gidişatını yorumlayan Novogratz; altın ve Bitcoin özelinde de bazı tahminlerde bulundu.

Rekor Altın ve Bitcoin Yorumu

Altın fiyatı geçen hafta 2,070 dolara kadar çıkıp yeni bir rekor kırdı. Rusya’dan gelen aşı haberiyle biraz gevşeyen altın fiyatı şimdilik 1,940-1,950 dolar aralığında seyrediyor. Buna karşılık Bitcoin ise 11,200 dolara kadar geriledikten sonra yeniden yükselişe geçmiş ve 11,800-12,000 dolar aralığına girmiş durumda.

Yatırımcılar son aylarda zaten iyi bir grafik çizmiş olan altının ve Bitcoin’in değer kazanmaya devam edip etmeyeceğini merak ediyorlar. Novogratz bu soruya altın ve Bitcoin fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilikler göreceğimizi söyleyerek yanıt veriyor.

Dünya ekonomisinde yaşanan gelişmelere ve özellikle ABD’deki dev destek paketlerine değinen Novogratz, altın ve Bitcoin fiyatlarının bu gelişmeler sonucunda yükselmeye başlayacağını söylüyor. Altının da Bitcoin’in de gayet iyi durumda olduğunu düşünen Novogratz ons altın fiyatının 2,500-3,000 dolarlık rekor bölgeye çıkabileceğini söylüyor. Kendisinin Bitcoin için verdiği hedef ise 20,000 dolar seviyesinde.

Rekor Bekleyenlerin Sayısı Artıyor

Altın yatırımcıları yıl genelinde şimdiden yüzde 30 oranında kazanç elde ettiler. Fakat birçok uzman altın fiyatındaki yükselişin henüz bitmediğini düşünüyor ve yeni alım fırsatlarını kovalıyor. Bu isimlere göre altın fiyatı önümüzdeki süreçte hafif gevşemeler yaşayacak olsa bile yükseliş trendinden çıkmayacak.

Altın uzmanı Andrew Maguire bu hafta katıldığı bir yayında altın fiyatının yeni bir rekor kıracağını açıkladı. Piyasalarda salı günü yaşanan düşüşü yorumlayan Maguire, bunun “planlanmış bir düşüş” olduğunu söyleyip yatırımcıları uyardı. Altının ilerleyen süreçte değer kazanmaya devam etmesini bekleyen Maguire; yatırımcıların dikkatini 2,500 dolara çekti.

Bunun yanı sıra yerli altın uzmanları da piyasalarda yeni bir sıçrayış görülebileceğini düşünüyorlar. İstanbul Mücevherciler, Kuyumcular ve Sarraflar Deneği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın piyasasında yaşanan güncel gelişmeleri yorumlayıp altının yükselişini sürdürebileceğini açıkladı. Altın fiyatındaki yükseliş ile Koronavirüs arasındaki bağlantıyı yorumlayan Yıldırımtürk; bu yükselişin yalnızca pandemi ile açıklanamayacağını öne sürdü. Bloomberg’e konuşan Yıldırımtürk altının bu yüzden aşının bulunduğu senaryoda bile yükselmeye devam edebileceğini söyledi:

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment