Bitcoin Teknik Analizi: 6 Kasım 2019
10.000$ Hamlesi de Her An Gelebilir!
Merhaba,
Bitcoin fiyatı 9.200$ ile 9.450$ arasındaki önemli bir kanalda sıkışmış durumda bekliyor. 25 Ekim’de başlayan yukarı yönlü güçlü hamlenin ardından bir süreden beri yatayda seyreden fiyat, bulunduğu yatay yapının içinden çıkmak için önemli bir hamlenin arifesinde güç toplamaya çalışıyor. 27 ve 28 Ekim tarihlerinde başarısızlıkla sonuçlanan 10.000$ denemelerinin ardından tekrar bir zıplama yapmadan önce boğaların uygun zamanı beklediklerini, bu uygun zamanın çok fazla uzak olmadığını ancak boğaların beklenen hamlesine karşın ayıların da boş durmayacağını dikkatinize sunalım.
Teknik analiz araçları yardımıyla büyük resme bakalım.
Haftalık grafikte Bitcoin fiyatı için Ichimoku Bulutu’nun bize söylediği; bulutun üstündeki Tenkan Sen ve Kijun Sen aşağı kesişiminin fiyatların düşme eğilimi içinde olmasına rağmen, ileri yeşil bulutun 26 bar daha yani yaklaşık 182 günlük bir süreçte yükseliş hamlesi içinde olduğu. Bununla beraber söz konusu kesişimin en kötü ihtimalle ileri bulutun içinde kalıp kısmen yatayda seyredebileceği ve bulutun altına geçme olasılığının bulutun kalınlığından dolayı zor olacağı bilgisini de bize veriyor. Haftalık grafikte Ichimoku Bulutu’nun verilerine göre fiyatların bir süre daha büyük bir düşüş yaşamayabileceği, günlük grafikte oluşan Death Cross’un etkisinin çok olmayacağı bilgisini verebiliriz.
Bir önceki haftalık grafiği destekler nitelikteki bir diğer haftalık grafik, oluşması muhtemel bir boğa bayrağının yanında Bollinger orta bandını geçmeye çalışan fiyat hareketleri ile Bitcoin fiyatının boğa etkisi altında ve artan volatilite ile beraber yükselebileceğini gösteren teknik bazı yapılara sahip. Bollinger orta bandının aşılması durumunda üst banda kadar hızlı bir ivme yakalaması olası görünen fiyatın bu hareketini yine oluşması olası görünen boğa bayrağı da onaylıyor.
Haftalık grafikte oluşan bir başka yukarı fiyat hamlesini gösteren yapı ise TOBO. Fiyat hareketlerinin oluşumu ve izledikleri yol itibariyle muhtemel bir TOBO formasyonunun gerçekleşebileceğine işaret eden grafikte, fiyatın önce 10.000$ psikolojik sınırını aşmasının ardından 10.400$ ve 11.500$ gibi seviyelere dokunacağını söylemek mümkün. İçinde bulunduğumuz yılın son aylarında Bitcoin’in geçmişine baktığımız zaman benzer hamleleri yaptığını bu hamlelerin sonunda yeni rekorlara imza attığını zaten biliyoruz. Bitcoin’in yine ve yeni bir rekor hamlesi içinde olduğunu gösteren bu üç haftalık grafiğe ve bu grafiklerde oluşan fiyat hareketlerine göre uzun vadeli pozisyonlarımızı belirlemenin zamanının geldiğini söylemek mümkün.
Haftalık grafikler üzerinden fiyatın büyük resmine bakmaya çalıştığımızda olumlu sinyallerle dolu, fiyatın boğaların anlık hamlelerine kendini bıraktığı ve her an ciddi bir yükselişin yaşanabileceği izlenimi ortaya çıkıyor olsa da, ayıların boş durmayacağını ve onların da bu hamleleri takip ettiklerini ve kendi hamlelerini saklı tuttuklarını unutmamalıyız. Uzun vadeli yapılarda anlık ve kısa süreli ters hareketlerin yaşanabileceği ancak yolun da kısa olmadığını inişlerle dolu bir çıkışın yaşanabileceğini düşünerek pozisyonlarımızı korumamız ve gerekli önlemleri almamız gerektiğini hatırlatalım.
10.000$ psikolojik sınırını çok yakın takibe almanın önemini vurgularken 10.000$’ı gören fiyatın ani bir düşüşe sahne olabileceğini, bunun geçmişte defalarca yaşandığını ama boğaların bu seviyeyi korumaları halinde artık yukarı gidişin durdurulamayacağını da akılda tutmak gerekir. Bununla beraber günlük grafikte oluşan Death Cross’un önceki yazımızda belirttiğimiz gibi geçmişte bir defa yaşanan sahte bir Death Cross olabileceğini ama bunu sadece bir defa yaşandığını ve her an gerçekleşebileceği uyarısını da yapalım.
Bir gün siz de kendi uzun vadeli fiyat analizlerinizi yapmak ve pozisyonlarınızı kendi analizlerinize göre belirlemek isterseniz Kişiye Özel Teknik Analiz Eğitimine katılmanızı öneririm.
teknikanalizegitimi.com iletişime geçin.
Sevgi ve Saygıyla.
Taner BOZKURT
UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.