Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mike Novogratz: Çin Başkanı’nın Blockchain Açıklamaları Bitcoin’e Olumlu Etki Etti

New York’ta düzenlenen Global Investment Outlook adlı etkinlikte konuşan Mike Novogratz, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in açıklamalarının Bitcoin için çok olumlu bir etki yaptığını söyledi.

Galaxy Digital adlı yatırım firmasının da kurucusu olan Novo lakaplı yatırımcı, Çin Devlet Başkanı’nın kendi ülkesi adına Blockchain teknolojisinin önemine dikkat çekmesinin, son derece önemli bir olay olduğuna vurgu yaptı.

Bilindiği gibi Xi, 24 Ekim tarihinde katıldığı bir etkinlikte Blockchain teknolojisinin Çin’in gelecek döneminde çok büyük bir etkisi olması gerektiğini ifade etmiş ve bu alanda çalışmalar yapacaklarını söylemişti.

Her ne kadar ülkede kripto para trade etmek şu aşamada yasak da olsa, Jinping’in bu açıklamalarının ardından Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak çok ciddi gelişmeler yaşanmıştı.

Aynı zamanda Çin’in kendi itibari parası olan Yuan’ı dijital ortama taşımak için de uzunca süredir yapmış olduğu çalışmalarda artık son dönemece girdiği de, gelen haberler arasında yer alıyor.

Öte yandan lider kripto para birimi Bitcoin, şu anda 9341 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment