Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Stellar (XLM) Arzının Yarısının Yakılması Doğru Bir Hareket miydi?

Stellar ekibi birkaç gün önce epey büyük bir adım attı ve toplam XLM arzının yüzde 50’sini yaktı.

Stellar’ın yaşadığı bu gelişme bazı kripto para takipçilerini memnun etse de bazı uzmanlardan ağır eleştiriler almaya devam ediyor. Özellikle Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Stellar’ın bu hamlesi yüzünden XLM’nin artık çok daha merkezi hale geldiğini düşünüyor.

XLM Tartışması

Stellar Development Foundation (SDF), geçtiğimiz günlerde büyük bir adım atarak toplam arz miktarını 105 milyar XLM’den 50 milyar XLM’ye düşürdü. SDF tarafından yapılan açıklamalara göre 55 milyar XLM’nin yakılması aslında SDF’nin çok daha verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacak.

XLM arzının yarısının yakılmış olması bazı kripto para takipçileri tarafından sert tepkiler aldı. Bu isimler arasında LTC kurucusu Charlie Lee ve @WhalePanda da vardı. WhalePanda kendi sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide XLM’nin artık menkul kıymet sınıfına daha yakın olduğunu ve XLM’nin borsalardan çıkarılma ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtti.

Litecoin kurucusu Charlie Lee de konuyla ilgili bir gönderi paylaşarak XLM’nin aslında artık daha merkezi hale geldiğini ifade etti. SDF’nin elinde toplamda 17 milyar adet XLM vardı. Yakım aşamasında ise bunların 5 milyar tanesini yakıldı. Lee’ye işi orana vurduğumuz zaman SDF’nin ağdaki payı eskisinden bile daha fazla oluyor.

Fiyat Düşüyor

XLM’nin toplam arzı yarıya düşürüldüğü zaman XLM fiyatı yüzde 20, yüzde 25 oranlarında değer kazandı. Ancak bu tablo artık biraz değişmiş durumda.

Stellar bu yükselişin ardından yeniden değer kaybetmeye başladı. Coinmarketcap verilerine son yirmi dört saat içerisinde yüzde 6 oranında düşüş yaşayan XLM’nin anlık fiyatı 0.07 dolar seviyesinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment