Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI Başkanı: Kripto Para Konusu ABD İçin Çok Önemli

ABD’li Senatör Mitt Romney, kısa süre önce düzenlenen bir duruşma ABD’nin iç güvenliğini tehdit eden birkaç konuya değindi.

Duruşma sırasında kripto paralara da değinildi ve kripto paraların ABD’yi ne yönde etkileyecekleri tartışıldı. FBI Başkanı Christopher Wray bu noktada konuya dahil oldu ve kripto paraların şimdiden büyük bir sorun teşkil ettiklerini vurgulayıp bu sorunun zaman içerisinde iyice büyüyeceğini söyledi.

Kripto Para Korkusu

ABD Senatosu’nun kısa süre önce düzenlediği bir duruşmada kripto paralarla ilgili oldukça çarpıcı açıklamalar yapıldı.

Senatör Romney duruşma sırasında FBI, İç Güvenlik Bakanlığı gibi kuruluşlara kripto paraların tam olarak ne gibi sorunlara yol açabileceğini sordu. Kendisinin Forbes’a da yansıyan ifadesi şu şekildeydi:

Ben bankacılık komitesinde değilim. Kripto paraların tam olarak nasıl işlediklerini bilmiyorum. Ama öyle sanıyorum ki bizden gizli tutulan paraları takip etmek daha zor oluyordur. Ülkece kripto paralarla ilgili nasıl bir çalışma yapmamız gerektiğini merak ediyorum.

Senatör Romney bu açıklamayı yaptıktan sonra FBI Başkanı Wray hemen olaya dahil olarak senatörün açıklamalarına yanıt verdi. ABD’nin kripto para konusuna büyük önem göstermesi gerektiğini söyleyen Wray şunları ekledi:

Kripto paranın bizim için şu anda bile çok önemli bir konu olduğuna şüphe yok. Mevcut duruma bakıp kripto paraların zaman içerisinde iyice büyüyeceklerini rahatça söyleyebiliriz. Bu durumda bir regülasyon yapıp yapılmayacağı sorusuna cevap vermek ise benim için güç.

Wray, konu hakkında yaptığı açıklamalarda kripto paralarla ilgili tam olarak ne gibi bir adım atılması gerektiğini veya ABD’nin regülasyon konusunda ne gibi bir yol izlemesi gerektiğini söylemedi. Ancak kendisi kripto paraların ABD için çok önemli olduğunu açık bir şekilde ifade etti. ABD’li regülatörler bu gibi açıklamalardan tam olarak ne yönde etkilenecekler henüz belli değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment