Blockchain Ancak Daha “Kullanışlı” Olursa Başarılı Olur
Kripto para piyasası geçtiğimiz yıl çok iyi bir performans sergileyemedi. Piyasada görülen büyük çaplı düşüşler, kripto para ve Blockchain sektörlerinin de olumsuz yönde etkilenmesine yol açtı. Hal böyleyken uzmanlar, bu sektörlerin önümüzdeki yıl ne durumda olacağını düşünmeye başladılar.
Bazı uzmanlara göre Dünya genelindeki pek çok şirket, hem kripto paraları hem de Blockchain teknolojisini epey yakından takip ediyor. Özellikle Blockchain teknolojisinin bu yıl içerisinde bir çıkış yakalayacağı öngörülüyor.
Future/Perfect Ventures adlı bir girişim sermayesi şirketinin kurucusu olan Jalak Jobanputra, Blockchain teknolojisinin potansiyeline inanan insanlardan yalnızca biri. Jobanputra’ya göre önümüzdeki yıl Blockchain teknolojisini kullanan şirketlerin sayısında kayda değer bir artış görülecek.
Jobanputra’ya göre bu teknolojileri kullanarak yeni şeyler geliştirmeye çalışan çok fazla kişi var. Jobanputra, bu kişilerin 2019 içerisinde çalışmalarının meyvelerini toplayacaklarına ve Blockchain sektörünün iyice “büyüyeceğine” inanıyor.
Bunun yanı sıra IBM Institute for Business Value ve Oxford Economics tarafından ortaklaşa yapılan bir araştırma da Blockchain’in potansiyelini gösterir nitelikte.
Bu araştırmaya göre Blockchain teknolojisi kripto para sektörünün yanı sıra özellikle otomotiv, finans, tedarik zinciri gibi alanlarda kullanılabilir ve epey faydalı olabilir.
Yeterli Değil
Blockchain teknolojisinin zaman içerisinde daha verimli ve başarılı hale geleceğine inanan çok fazla uzman var. Bu kişilere göre Blockchain, önümüzdeki yıllarda birkaç farklı sektörde yaygın olarak kullanılmaya başlayacak.
Bazı isimler ise bu gibi şeylerin yeterli olmadığı kanaatinde. Coinlist’in kurucusu Andy Bromberg, Blockchain’in tam anlamıyla başarılı olabilmesi için daha “kullanışlı” hale gelmesi gerektiğini düşünüyor.
Bromberg’e göre günümüzde Blockchain teknolojisinden çoğunlukla yalnızca geliştiriciler faydalanabiliyor. Bu teknoloji hala insanların günlük hayatına girebilmiş değil. Blockchain’in günlük yaşamdan neredeyse tamamen izole olduğunu düşünen Bromberg, bu durumun değişmesi gerektiğini belirtiyor.