Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg, Kripto Paralar ile İlgili Bir Rapor Yayınladı

Ünlü ekonomi kanalı Bloomberg, kripto paralar ile ilgili olarak geniş bir dosya yaptı ve bunu okuyucuları ile paylaştı. Raporda kripto paraların fiyat artış azalışları, takas işlemleri ve diğer ürünler ile nasıl paralellik gösterdiği gibi sorulara cevap aranırken; bunun için son 16 aydaki veriler kullanıldı.

Bloomberg’in raporunda kripto paraların şu ana kadar gösterdiği olumlu performansın, daha iyileri için bir garanti olmadığı sonucuna varılırken; Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto paraların da ciddi fiyat değişiklikleri olduğu belirtildi.

Fiyatlardaki ani in çıkların Bitcoin ve diğer kripto paraların maaş veya diğer ödeme türleri için uygun olmadığı kanısına varan şirket, son 16 ay içinde kripto para yatırımı olmayıp da, kripto paralar kadar fiyat dengesizlikleri gösteren tek yatırımın Güney Afrika’da olduğunu ve orada da, bir şirketin muhasebe skandalına karıştığını belirtti.

Bitcoin’in piyasa üzerindeki hakimiyetinin çokluğuna dikkat çeken raporda, Bitcoin’in piyasadaki dominant karakterine vurgu yapılarak; geleneksel borsalar ile bir kıyas da  yapıldı. Geleneksel borsalarda hiçbir ürünün bir sektörü Bitcoin kadar forse etmediği belirtilirken, dağılımın hayli eşit olduğu üzerinde duruldu. Yazıda ayrıca LDJ Capital kurucusu David Drake’in alt koin yatırımlarını risk sermayesinin erken dönem yatırımlarına benzettiği bir konuşmadan da alıntı yapıldı.

Kripto paraların dolar veya diğer ürünler bazında da sürekli olarka in çık hareketi yaptığını belirten Bloomberg yetkilileri, bu durumun pek iyiye işaret olmadığını belirtirken; diğer ürün sınıfları ile Bitcoin’in ilişkisini zayıf olarak niteledi ve Tether dışında piyasada bir sabitlik bulunmadığının altını çizdi.

Yazıda son olarak ICO’lar ele alındı. ICO’lar vasıtası ile kısa sürede yüksek kazanç elde etmenin mümkün olup olmadığı sorusunun cevabı aranırken, Bloomberg yetkilileri; birçok ülkenin bu aktiviteler karşısında takındığı sert tavra dikkat çekti. Hükümetlerin vatandaşlarını korumak için dolandırıcı ve sahtekar ICO’lar üzerinde baskı kurduğu belirtilirken, bu durumun işleri biraz daha normale soktuğu ifade edildi. Ancak Bloomberg  yatırımcıları bir kez daha ICO’lar konusunda dikkatli olmaya davet etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment