Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Kredi Kooperatifleri Ödeme İşlemlerini Büyütmek İçin DLT Kullanacak

Blockchain odaklı ortak bir çaba sonucu büyüyen kredi kooperatifi şirketi CULedger, sınır dışı ödemeler için halka açık bir sistem kurmak için Hedera isimli DLT (dağınık cüzdan teknolojisi, distributed ledger technology) startup şirketi ile ortaklık imzaladı.

Salı günü açıklanan ortaklık bir yazılım şirketi Swirlds tarafından üretilen bir tür DLT olan Hashgraph genel ağı içinde iki firmanın ortaklaşa çalışmasını konu alacak. CuLedger daha öncelerde de blockchain çabasını destekleyen kredi kooperatifleri grubunu bağlamak için Hashgraph’ın özel versiyonu ile çalışabileceğini belirtmişti.

Bu son gelişme ABD kredi kooperatifi endüstrisi içinde bu teknoloji kullanımı hakkında önemli bir kurum olarak bulunan CULedger’ın sunmakta olduğu hizmetleri genişletme yoluna gidebileceğini sinyallerini vermiyor değil. Hedera Hashgraph, yeni küresel kimlik doğrulama çözümü olarak tanımlanan MyCUID ile eşleştirilecek. Bu olay için CULedger kimlik doğrulama ve dünya çapındaki ödemeler hakkında ”çok detaylı bir sistem” yorumunda bulunuyor.

CULedger şirketinin COO’su (baş işletme görevlisi) konumundaki Rick Cranston şuan şirketin sınır ötesi ödemeler için kullanmakta olduğu sistemin, hem yüksek masrafları hem işlemler hakkında sınırlı görüş sağlaması hem de parayı bir yerden bir yere aktarmak için geçen zaman unsurları nedeniyle bütün taraflar için ”acılı” bir olay olduğunu belirtti.

Buna ek olarak şunları dile getirdi:

”Hashgraph hızlı ve iki taraf arasında ciddi şekilde düşük bir masrafla şeffaflığı ve görünebilirliği sağlıyor. Bunun yanı sıra yapılan işlemlerin hem değiştirilemez bir genel cüzdana kayıt edilmesi  ve manüel süreçler olmasından dolayı hem de akıllı kontratlar tarafından yürütülmesi sebepleriyle, dolandırıcılık ve borcu ödememe gibi endişeleri de ortadan kaldırmaya yarıyor.”

CULedger birliğinin üyeleri bu kredili hizmetler organizasyonunu (CUSO) 2017 yılının ortalarında kurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment