Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dubai Durmak Bilmiyor: Blockchain İş Sicil Kaydı Projesi Duyurusu Yapıldı

Dubai kendi yetki bölgesindeki şirketlerin işlemlerini kolaylaştırabilmek amacıyla IBM ile ortaklaşa bir Blockchain ticari kayıt projesi piyasaya sürdü. Şehrin 2020 Blockchain Stratejisi projesinin son adımı olarak görülen bu gelişme 1 Mayıs tarihinde resmi bir basın açıklaması ile halk ile paylaşıldı.

Dubai Blockchain Kurum Ticari Kaydı Projesi isimli bu adım Smart Dubai ve Dubai Silicon Oasis Authority (DSOA) isimli firmalardan da yardım alacak. Bununla da kalmayan desteklerin sonuncusu ise devlet tarafından, Ekonomik Gelişme Departmanı (department of economic development; DED) aracılığıyla sağlanacak.

Birlikte, Dubai’nin blockchainin kurumlar için mevcut bulunan hali Unified Commercial Registry (UCR) isimli projesine ekstra özellikler eklemenin yollarını arayacaklar.

Basın açıklamasında belirtilenlere göre bu kayıt projesi şirketlerden tescil bilgilerini alıp değişiklik olursa bunları da not edecek ve bu sayede ”bir iş kurma ve bunu devam ettirme sürecini düzenleyip, ticari tescil kayıtlarının ve bununla ilgili bütün ticari işlemlerin evraklarını dijital olarak saklamaya ve Dubai içerisindeki iş dünyası sınırları dahilinde kurallara uyulmasını sağlamaya” yarayacak.

Dubai’nin 2020 Blockchain Stratejisi 2016 yılı başladığından beri çok fazla gelişmeye sebep oldu. Yetkililer krallığı elde ettikleri teknolojiyi halkla ilişkiler ve bunun da ötesinde kentsel işlemler için kullanarak teknoloji  için bir merkez üssü haline getirmeye ant içmiş gibi görünüyor.

DED’nin genel müdürü olan Sami Al Qamzi bunun hakkında şu yorumu paylaştı:

”Blockchain Kurumsal Sicil Kayıtları sayesinde Dubai içerisinde iş yapmanın yanı sıra yatırımlar da kusursuz ve  sorunsuz bir tecrübe haline dönüşecek. Bu özelliğinin yanı sıra ayrıca bu başarılı yeniliğe bir şahit niteliği de taşıyacak.”

IBM’nin Orta Doğu genel müdürü Amr Refaat bu coşkuyu paylaştığını belirtip bu IT devinin son iki yıl içerisinde kendi kulvarındaki blockchain yenilik ve gelişmelerinde lider konumuna geldiğini paylaştı.

”Dubai hayata geçirdiği bir çok hırs dolu projeni sayesinde şu an yenilik konusunda lider konumuna geldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment