Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Küçük Şirketler İçin Daha Ucuz Blockchain Planını Duyurdu

16 Mart tarihli IBM blog gönderisi ve Think 2018 konferansından gelen 72 saatlik canlı yayına göre, Amerikalı çok uluslu teknoloji şirketi IBM, her ölçekteki şirkette blockchain kullanımını rahatlatmak adına başlattığı Beta aşamasında olan IBM Blockchain Starter Plan (Blockchain Başlangıç Planı)’nı duyurdu.

IBM’nin Blockchain Başlangıç Planı, Beta versiyonu süresince tamamen ücretsiz olacak, ancak planın tam olarak uygulanmaya başlamasıyla birlikte 30 günlük ücretsiz deneme süresine sahip olacak. CNBC‘nin bildirdiği üzere, bu başlangıç planı blockchain uygulamaları geliştirmek isteyen şirketler için Big Blue’nin halihazırda bulunan girişim planına daha ucuz bir alternatif olacak.

Yeni plan pilot projeler ve erken geliştirme çalışmaları için mükemmel

IBM Blockchain’in genel müdürü Marie Wieck, CNBC’ye yaptığı açıklamada, yeni planın “şu anda 250’den fazla aktif blockchain ağına sahip olan IBM blockchain platformuna çözüm üretmek isteyenler için, pilot projeler ve erken aşama geliştirme çalışmaları konusunda mükemmel” olduğunu söyledi:

Ağ oluşturma ve ölçeklendirme konusundaki uzmanlığımız paha biçilmezdir ve geniş bir ekosistemde paylaşılacaktır.

Canlı yayın akışlarına göre, IBM, 2015 yılında beri blockchain teknolojisi üzerine, bu teknolojiyi yaygın hale getirmek için çalışıyor. Şirket, 2016 yılında blockchain teknolojisini, finansal hizmetler işlerinde satıcılardan tedarikçilere kadar anlaşmaları optimize etmek amacıyla kendi başına test etmeye başladı. IBM ayrıca, gıda ürünlerinin tedarik zincirlerinde, özellikle mangolar, bir test blockchain programı için 2016 yılında Walmart ile bir ortaklık kurdu.

Bu haftanın başlarında, Koin Bülteni’nin bildirdiği üzere IBM, bir tuz boyutlarında olan blockchain destekli dünyanın en küçük bilgisayarını ürettiğini ve bu bilgisayarın ilerleyen zamanlarda günlük nesnelere ve cihazlara gömülebileceğini duyurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment