Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Sistem Hatasını Bulana 10.000 Dolar Ödül Verdi

21 Mart’ta yayınlanan bir rapora göre kripto para cüzdanı ve ticareti devi Coinbase, kullanıcıların ”istedikleri kadar” Ethereum çalmasını sağlayan bir kontrat sistemi açığını keşfeden Hollandalı şirketi 10.000 dolar ikramiye ile ödüllendirdi.

Geçen yılın 27 Aralık tarihinde VI Company‘nin Coinbase’e bildirdiği sistem açığı, kusurlu bir cüzdan üzerinden yapılan kontratların istismarına dayanıyor. Kullanıcılar tekniken kendilerine sınırsız ETH fonu yatırabiliyorlardı. VI Company yayınladığı raporda:

”Ether’i bir takım cüzdanlar üzerine dağıtacak akıllı bir kontrat aracılığıyla Coinbase hesabı cüzdanınızın bakiyesini manipüle edebiliyordunuz. Akıllı kontratta yapılan işlemlerin bir tanesi bile hatalı olursa ondan önceki tüm işlemler geri alınır. Ama Coinbase’de bu işlemler geri alınmıyor, bu da kişinin istediği kadar ether’i hesaplarına eklemelerini sağlıyordu.” diye belirtildi.

Coinbase’in yaşadığı teknik sıkıntılar bir yıldan fazla süredir aralıksız devam ediyor. 2017 ortasında yeni kullanıcıların kitleler halinde platforma katılmasıyla ABD’nin en büyük cüzdan ve ticaret sağlayıcısının kapasitesi zorlanmaya başlamıştı. Bu da gecikmeli işlemler, kayıp fonlar ve sisteme erişim problemleri gibi sorunlara sebep oldu.

Coinbase’in performansı kuvvetlendirme vaadine rağmen tekniken milyar dolarlık kripto paranın sifonlanmasına sebep olabilecek bir sistem açığına verilen tepkiden anlıyoruz ki Coinbase hatayı ancak 26 Ocak’ta, esas raporun yayınlanmasından bir ay sonra düzeltebildi.

”Problemin analizi gösterdi ki bu açık Coinbase’e sadece geçici bir zarara mâl oldu ve istismar etme girişimi de gözlenmedi.” diye belirtildi.

Bu tarz gözden kaçan noktalar daha önce büyük kripto para şirketlerini de etkilemişti. Ocak ayında Overstock’un yaşadığı bir web sitesi problemi kullanıcıların geri ödemelerini Bitcoin (BTC) veya Bitcoin Cash (BCH) alternatifli alabilmelerine sebep olduğu için bazı kullanıcıların devasa kârlar elde etmelerini sağlamıştı. Overstock da Coinbase’in ödeme platformunu kullanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment