Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Finansal Uyarı Raporlarını Yalanladı

Şu anda işlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para dövizi olan Binance’ın CEO’su, borsanın ülkedeki operasyonları hakkında Japonya’daki mali düzenleyiciden uyarı aldığı konusundaki raporlara karşılık verdi.

Nikkei’nin perşembe günü yayınladığı bir rapor, ülkenin Finansal Hizmetler Dairesi (FSA)’nın, şirketin düzenleyiciye kayıtlı olmaması sebebiyle, sunduğu hizmetleri durdurma emri verebileceğini söyledi.

Raporda FSA’nın, şirketin faaliyetlerinin ülkenin yatırımcıları açısından bir risk oluşturabileceği konusunda endişe duyduğundan ve Binance zorunlu kaydı tamamlamadığı takdirde polis makamlarıyla suçlamada bulunabileceğinden bahsediliyor.

FSA henüz herhangi bir resmi açıklama yayınlamamış olsa da rapor, çabaların kayıt dışı borsalarla mücadele ederek, sağlıklı bir kripto para borsası ortamı oluşturmayı hedeflediğini söylüyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao raporlar ortaya çıktığından beri düzenleyici ile iletişim içinde olduğunu söyledi.

Twitter’da şu şekilde belirtti:

“Nikkei sorumsuz bir habercilik gösterdi. Japonya Finansal Hizmetler Dairesi ile yapıcı diyaloglar içerisindeyiz ve herhangi bir emir almadık. Finansal Hizmetler Dairesi’nin bize söylemeden önce bir gazeteye anlatması mantıklı değil, onlarla birlikte aktif bir diyaloğumuz var.”

Haber, FSA’nın yurt içi borsaları denetleme çabalarını arttırmasının yanı sıra, Japon yatırımcılar tarafından resmi kayıt olmadan talep edilen denizaşırı kripto para işlemlerini de beraberinde getiriyor.

Tüm bu olayların ardından Bitcoin sadece birkaç saat içerisinde 400 $’dan fazla düşüş gösterdi.

Binance borsasına üyelik açmak istiyorsanız buradan ulaşabilirsiniz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment